Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Jeśli komuś nie smakuje intensywny smak yerby, to można dać szansę guayusie. Pobudza w podobny sposób, natomiast w smaku jest dużo łagodniejsza.
  • 1287 / 327 / 12
O to właśnie chodzi w yerbie, że ma nakręcać a nie smakować - nie znam za wielu osób co by im odpowiadał ten smak a w ogóle picie jej z miodem albo cukrem to dla mnie profanacja jak dla Amerykańca whiskey z cola.

Nie wiem czy kraj pochodzenia ma znaczenie ale paragwajskie wydają sie mieć dla mnie mocniejszego kopa.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 463 / 281 / 0
Nie no, yerba po czasie zaczyna smakować, a jeszcze jak się zasypie nowe matero, to już w ogóle mistrzostwo świata. Mi szkoda wymieniać tak często matero, ale rozumiem takiego Cejrowskiego, który co dwa, trzy miesiące bierze sobie nowe, tylko po to aby ponownie móc czuć żywicę Palo Santo.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 1287 / 327 / 12
@Mario Escobar uwielbiam pana Wojtka, trochę ekscentryczny świr ale to on wprowadził mnie w arkana yerbienia. Stosuje jego metodę parzenia i picia mate od wielu lat i nigdy sie nie zawiodłem.

Palosanto niestety nie posiadam, chociaż kiedyś miałem. Spoko opcja, ale z moim częstym piciem (dużo zalewam; nawet 1,5l wody użyje na sesji) nie starczało na długo tzn zawsze mi pękało. Teraz mam pseudo palosanto z gliny ale w zasadzie to nie różni sie niczym tak jak kubek z uchem.

Jak zaparzyć yerbe by Cejrowski

Smak yerby toleruje ale nie jest to jakaś ambrozja. Zawsze piłem ją dla efektów zdrowotnych i dlatego bo fajnie dybie. Podobna analogia z kawą tj niektórzy lubią z cukrem i śmietanką ale ja preferuje mocne podwójne pierdolnięcie z espresso.
  • 53 / 7 / 0
Tak z ciekawości, w czym pijecie Yerbę? Ja z uwagi, że dużo się przemieszcza używam Yerbomosu. Super rozwiązanie do auta/ pracy. Można dużo zalać i łatwo przenieść.
W tykwie moc suszu dużo lepsza ale dużo większe problemy z czyszczeniem.
  • 1287 / 327 / 12
Prawilnie tzn z tego co jest pod ręką.
  • 463 / 281 / 0
Ja walę z matero, to już chyba trzecie w mojej karierze mateisty. Szkoda jednak, że wszystkie dość szybko tracą ten żywiczny aromat, bo naprawdę robi on subtelna, ale jednak wyczuwalną różnicę.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 4310 / 699 / 2117
24 listopada 2023tomekkann pisze:
Tak z ciekawości, w czym pijecie Yerbę? Ja z uwagi, że dużo się przemieszcza używam Yerbomosu. Super rozwiązanie do auta/ pracy. Można dużo zalać i łatwo przenieść.
W tykwie moc suszu dużo lepsza ale dużo większe problemy z czyszczeniem.
Na początku piłem normalnie z kubka, ale potem z biegiem czasu jak złapałem doświadczenie, to wjechało matero. Bombilla od początku wraz z termometorem, bo bez tego nie wyobrażam sobie zrobić i wypić dobrze tego naparu.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1287 / 327 / 12
Bombilke obowiązkowo też posiadam, zresztą chyba nie ma innej uniwersalnej metody żeby nie sączyć tych fusów przez zęby. No dobra… niby można przecedzić sitkiem ale wydaje mi sie to wręcz idiotyczne.
  • 53 / 7 / 0
W yerbomosie masz specjalne sitko które oddziela napar od wody
ODPOWIEDZ
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.