Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
tramadol, jak się zepniesz to zostawisz. On uzależnia tylko psychicznie. Bo daje te działanie antydepresyjne. Świat jest bardzej do zniesienia.
A odstawianie benzo, to dopiero wyzwanie... Nic nie mówię, ale sam w końcu dojdziesz do tego by je odstawić, a wtedy to będzie ciekawie.
Benzo rekracyjnie jest gówniane... w sumie nie widze w nim tego zastosowania.
Ale fizycznie upierdala mocno. Ja kończe to co mam i zostawiam to gówno w spokoju.
Nie chcę tego badziewia na głowie.
Ja sobie nie wyobrażam codziennie szamać tramca, chyba że z kodeiną, ale i tak bym się w końcu bał o padakę, a benzo nie biorę i nie zamierzam. Faktycznie byłem w ciągu z dawkami 1g+ bez oparcia w benzodiazepinach i to była głupota, ale wtedy nie miałem wcale świadomości, czym to grozi. A jak codziennie, to tylko z butli :)
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Generalnie rzecz biorąc stosowałem go codziennie przez prawie rok, głównie ze względu na właściwości stymulujące, doskonale pobudzał mnie do życia, podnosił nastrój no i co najważniejsze likwidował chroniczny ból kręgosłupa.
Nigdy przez tramca nie zaniedbywałem codziennych obowiązków, a raczej dzięki niemu wykonywałem je 10x staranniej, równierz nauka szła zdecydowanie lepiej.
Żadnych negatywnych skutków psychofizycznych również nie odczułem.
odstawki po prostu codziennie brałem o jedną pompkę mniej i obyło się bez skręta (chociaż w psychice pozostaje na baaaardzo długo...).
Zaczynałem od 150mg dziennie dawkę dobową ustaliłem na poziomie 350-500mg i tyle właśnie jadłem przez większość roku.
Gdy miałem ochotę na coś więcej niż stymulacje, zajadałem sobie max 1100mg(zawsze z benzo).
Opiatowa "faza" zanikła oczywiście przy tak małych dawkach dość szybko, ale stymulacja, na której mi zależało, utrzymywała się przez cały ciąg. Tramalowi zawdzięczam zlikwidowanie nadwagi ze 112kg do 94, w niecałe 3 miesiące (po ciągu kilogramy, ani apetyt nie wróciły). Odstawiłem, bo chciałem sobie udowodnić, że potrafię żyć na czysto no i bałem się, że wpierdolę się w to, jak w kodę.
Od zakończenia tego ciągu minął już ponad rok i poważnie zastanawiam się nad powrotem do codziennego tramalenia, głównie ze względu na skurwiony kręgosłup, chyba, że magicznym sposobem odkryję jakiś lek, który zlikwiduje jego ból, ale szczerze wątpię.
Oczywiście nie zachęcam nikogo do brania w ciągach, zdecydowanie to odradzam.To, że mi się udało nie wpierdolić, nie znaczy, że z każdym tak będzie
Z kręgosłupem mam również przesrane, a ból jest taki że sam tramadol nic prawie nie daje :) Dała mi dopiero buprenorfina po 30h od naklejenia plastra ale tutaj nie o tym. Tramal + paracetamol działa mega silnie przeciwbólowo. 100mg tramalu z paracetamolem, działa lepiej przeciwbólowo niż 500mg samego tramalu. Uwież mi wiem co mówie, ale sam od lekarza biore czysty tramal bo czasami sobie wezme 200mg i mam dzień bez depresji ;)))) Ale fajnie się usprawiedliwiać bólem, w sumie to trochę fakt i zmniejsza poczucie winy też u mnie :)
No ale jeśli naprawdę zależy Ci na zwalczeniu bólu to polecam ten poltram. Tam było chyba 37,5mg tramalu i reszta paracetamolu i działał bardzo szybko. waliłem ze 3 i jak ręką odjął.
Zbędny cytat. mrstothet.
Medyk_ pisze:"a co będzie za 5-10-XX lat ?" i takie myśli przeważyły u mnie szalkę korzyści i przestałem.
Mimo, że już nie jadłem go ze 2 miesiące i jem mało!
Ale z deprechą i nerwicą po prostu nie wyobrażam sobie wychodzić do ludzi bez benzosa choćby 1mg i najlepiej do tego tramalu...
Życie mi to całkowicie przestawiło o 180 stopni. Dawno miał bym kobiete, prace itp pewnie. A tak stałem się niby normalnym ale tak naprawdę maniakiem jakimś gromadzącym piguły hehe (na czarną godzine).
Co do pleców to jeśli masz ZZSK to można próbować się dostać na leczenie biologiczne i jest bardzo skuteczne, hamuje postęp. A jeśli nie to nie wiem :P Próbowałeś NLPZ Nimesil? Ten jest mocny i bardzo skuteczny. Nie męczy praktycznie żołądka (działa wybiórczo i hamuje nie COX 1 który prowadzi do komplikacji z żolądkiem tylko COX 2 odpowiadający za ból i stany zapalne) tylko wątrobę no ale nic się nie stanie jak sobie raz spróbujesz. Dla mnie lepiej działa niż ketonal przeciwbólowo i szybciej : D Rozpuszczasz w wodzie i pijesz taki cytrynowy smaczek, sam używam tylko rzadko bo to cenowo się nie opłaca nawet i jak mam ważny dzień jakiś to chce być bez bólu i go biorę :)
Zbędny cytat. mrstothet.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".