Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 1180 / 399 / 0
27 października 2020niewiemczyistnieje pisze:
Mam pytanko, prosiłam dr o zolpidem aurovitas, baba przepisała mi zolpidem vitama 10mg x20szt patrze szukam po aptekach przez internet gówno jest gdzieś oddalony ode mnie w ch--, pytanie brzmi, czy moge wbić do doz czy innego gemini i to zamówić i mi ściągną? a jak nie to jak mam to stworzyć skoro wyskakuje mi, że jest to 2% aptek? czy ta pipa zrobiła to celowo?
pytaj o najtańszy zamiennik w dowolnej aptece, bodaj onirex wychodzi najtaniej
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 199 / 26 / 0
Lekarze przy teleporadach i e receptach mają często gdzieś co zapisują. Wystarczy wrzucić zlecenie na lek albo zadzwonić że potrzebuje się recepty na lek brany doraźnie i Doreta jest bardzo łatwa do zdobycia. Gorzej z Zolpidemem. Inne benzo pewnie podobnie. Przy Dorecie ściema bólu kręgosłupa robi robotę. Gorzej jak ktoś sprawdzi wykaz branych leków i nas oskarży o bycie uzależnionym
  • 2115 / 625 / 0
Jeśli już chociaż RAZ ktoś miał przepisany dany lek, to e-recepta powinna przejść u tego samego lekarza bez problemu, u innego - też, ale tu nie wiem na 100%. Wiem, że moje recepty brane co miesiąc ze zwykłej poradni oraz inne recepty z PLB były dane w formie e-recepty i tu nie było problemów. Ostatnio dzwoniłam też do swojego rodzinnego, że potrzebuję klonazepam i Dalacin i tutaj też tak było.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1177 / 138 / 0
Jak się ma kontakty dobre to lekarz z drugiego końca Polski który nas na oczy nie widział nigdy przepisuje tramale 200 mg po 2 paczki i benzo jakie się chce poczawszy od xanaxu a skonczywszy na clonazepamach, bez żadnych papierów ani nawet bez rozmowy telefonicznej , oby tylko te głupie 50 zł puścić blikiem. Jednak nie sądzicie chyba osiołki ze ktoś wam poda takie dane jak was nie zna nawet z forum dobrze 😅
  • 1653 / 298 / 0
Mnie tam doktorek właśnie z drugiego końca Polski, który mnie nigdy nie widział, bez żadnej dokumentacji, bez żadnej rozmowy, tylko kasa na konto (60 zeta to nie dużo w porównaniu z wizytą prywatną i czasem oczekiwania) wypisał na dzień dobry 2 paki alprazolamu 1 mg, 2 x klonazepam 2 mg, 2 x zolpidem 10 mg, 2 x pregabalinę 150 mg 56 tabs. Ja nie wiem ludzie jaki w macie problem w dobie e-medycyny? Pierdolicie się i skamlecie (za przeproszeniem, proszę nie brać tego do siebie, to takie podkreślenie) lokalnym rodzinnym, co to jak się o trampka poprosi to maksymalnie dadzą naszprycowane parasyfem gówno, a o benzo, zwłaszcza o takiej mocy i ilości możecie zapomnieć. Poszperać, dooedukować się, no, moje gołąbeczki. Ja już przyszykowałem kolejne zamówienie %-D A, i recka jest na telefon od razu po zaksięgowaniu kasy - on nawet nie czyta jakichś tam podstawowych bajer na leki.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1177 / 138 / 0
Czyżbyś korzystal z usług pana [cut] ? 😅
Wycięto inicjały/Imane Anys
  • 204 / 59 / 0
Beznzo i tego typu sprawy nie ma problemu z zdobyciem e receptą .Pytanie czy metylofenidat,można by tak załatwić ? Czy są jakieś problemy ktoś próbował ?
  • 1177 / 138 / 0
Kozacki lek poczytałem troche o nim , brales go kiedyś? On jest na białe recepty czy na rozowe? Generalnie konowaly mają rozpisane co mogą przepisywać a co nie, taki artrotek niby dla starych babć na stawy jest a wiadomo co z ciążą robi, takze tego nikt nie przepisze ci. Jak jest z tym lekiem nie wiem ale napisz jak to działa jeśli brałeś kiedyś
  • 1653 / 298 / 0
03 listopada 2020lucifer_sam pisze:
Czyżbyś korzystal z usług pana Ł ? 😅
... A jakżeby inaczej? Rozmawiałem z nim nawet telefonicznie, na tematy niezwiązane z zawartością recept. Mówi - płatność zapala się na zielono i z automatu recka leci xD W razie jakichkolwiek problemów dzwonić do niego xDDDD
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1177 / 138 / 0
Hehe no leci na grubo
Zablokowany
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.