Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 48 / 4 / 0
Może ktos podpowiedzieć na pw jaki portal z ereceptami wybrać? Potrzebuje selegiline i jakieś benzo np alpre. Mam historie leczenia, tylko nie stać mnie teraz na wywalenie 150 na wizytę. Jak na szybko przejrzałem te portale to w miejscu wpisania leku nie wyszukuje żadnego benzo więc podejrzewam że nie przepisują.
Uwaga! Użytkownik MadKing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2204 / 1
Portal? Napisz dokładnie o co CI chodzi, bo niezrozumiale to napisałeś.
  • 48 / 4 / 0
No przewijają się tu komentarze o stronach z receptami za 50zl. O to mi chodzi. Nie wizyta online za 150 tylko sama recepta
Uwaga! Użytkownik MadKing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2204 / 1
To jest handel i jak ktoś Ci to proponuje to zgłaszaj takie sytuacje wraz ze screenem pw. Zajmiemy się takimi "oferentami" Przypominam, że handel przez forum jest zabroniony. Pamiętaj też, że skorzystanie z takiej recepty jest także przestępstwem i w razie wpadki osoby wystawiającej np za 2 lata Ty także poniesiesz odpowiedzialność karną. Mniejszą, ale wyrok pewny. To tyle na szybko.
  • 633 / 153 / 0
Chyba się nie zrozumieliście. Zapewne pytanie było o e-wizytę z kontynuacją z receptą za 50-60 zł, a użytkownik użył dużego skrótu myślowego z tym "kupnem recepty".
Myślę, że chciał wykupić na którymś z portali konsultację, wraz z możliwością wystawienia e-recepty.
  • 911 / 206 / 1
02 lutego 2021MadKing pisze:
No przewijają się tu komentarze o stronach z receptami za 50zl. O to mi chodzi. Nie wizyta online za 150 tylko sama recepta
Wizyty online są prawie zawsze tańsze niż 150 zł, a ty szukasz sklepu z receptami? Nie rób tego, wpakujesz się w kłopoty i pogrążysz teleporady.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 4603 / 2204 / 1
02 lutego 2021MadKing pisze:
To jest przestępstwo przecież. Rozumiem, że w dobie covida ludzie sobie radzą, ale miej świadomość, że każde wyjęcie takiej recepty to wyrok. Nieduży, ale wyrok.
  • 867 / 253 / 0
W innym wątku o teleporadach ktoś pisał, że za 40zł może mieć jakiekolwiek chce benzo przez e-wizytę. Też mnie mocno zdziwiła ta cena.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 977 / 221 / 0
Jest taka popularna strona gdzie konsultacja kosztuje 50zł, łatwo ją znaleźć, ale pierwsze słyszę że korzystanie z tego to jakieś przestępstwo, przecież to nie "handel receptami" tylko normalna konsultacja gdzie lekarz może wypisać receptę. Normalnie przedstawiamy historię choroby (jeśli mamy jakieś dokumenty to proszą aby je podać), gdy są jakieś wątpliwości lekarz się z nami konsultuje. Benzo czy opio rzeczywiście na tej konkretnej stronie o której myślę nie dostaniemy.
  • 4603 / 2204 / 1
Przestępstwem nie jest sama konsultacja a "wyjęcie recepty" (czy jak to inaczej nazwiesz) płacąc za ten fakt 40zł, gdy dostajesz receptę. Szczególnie na leki typu benzo.
Oczywiście jeżeli przedstawiasz dokumentację medyczną, bo potrzebujesz leku do leczenia jest czymś innym niż "wyjęcie" benzo dla celów rekreacyjnych.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.