Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 188 / 15 / 0
Ze szpitala tez moze Cie odeslac na detox.
  • 59 / 17 / 0
Zdecydowaliśmy o czasowym zawieszeniu możliwości uzyskania przez lekarzy dostępu do danych w systemach gabinetowych na podstawie numeru PESEL - poinformowało we wtorek Ministerstwo Zdrowia.

Źródło: wgospodarce.pl
  • 108 / 16 / 0
Może owszem, ale z tego co wiem litują się. Ja akurat doświadczenia szpitalnego nie mam. Może i ta ustawa nie jest zła, w sumie jestem teraz na mocno ograniczonych dawkach i dodatkowa motywacja się przyda. Szkoda,. że kilka lat temu tego nie wprowadzili, nie nauczyłabym się kombinatorstwa.
  • 311 / 77 / 0
No teraz jak ktoś chce ćpać to tylko prywatnie, na nfz jest mocny szlabanik
  • 17 / 14 / 0
20 sierpnia 2023pawci0 pisze:
Rzeczywiscie zdjeto tramadol z tej listy. Ponoc ostatnia decyzja Niedzielskiego bez bezprawnym dodaniu na liste.
Pytanie 1 ilu lekarzy juz o tym wie...
Pytanie 2 Czy to oznacza ze nie beda musieli przeglad ikp ale nadal potrzebna wizyta stacjonarna minimum 3 miesiace wstecz? Z artykulu ktory czytalem nie wynikalo jasno to drugie.
Pytanie 3 Czy komus juz sie udalo ogarnac trampka lub leki powiazane online?
Wszystko się zgadza, tu jest źródło: https://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Zdjet ... 854,2.html
Całe szczęście, że byli ludzie zdeterminowani, którzy doprowadzili do wycofania tej chucpy prawnej.
Akurat zaczynałam mieć brain zapsy... No i koniec z biegunką! Wczoraj normalnie dostałem reckę na 2 butlę kropli. :psycho:
Niedzielski do Trybunału Stanu!
  • 955 / 174 / 0
Powinni zdjąć ograniczenia na leki przeciwdepresyjne bo po nich bomby człowiek nie ma a lekarze też się srają o zaświadczenie bądź wgląd do IKP.Jednak jak dobrze się pogada to się dostanie.
  • 188 / 15 / 0
Źródło: Puls Medycyny
https://pulsmedycyny.pl/wazna-zmiana-w- ... we-1193597

Od 22 sierpnia do 31 października 2023 r. reguła dotycząca weryfikacji historii recept na środki odurzające i leki psychotropowe przed wystawieniem kolejnych zmienia kategorię z blokującej na ostrzegającą - poinformowało Ministerstwo Zdrowia.

:oooooo
  • 188 / 15 / 0
Nietypowy pierdolnik, do dzisiaj każdy pracownik medyczny czyli nawet farmaceuta mógł zobaczyć nasze wystawione e-recepty, cyrk jak 100 ch......
Czyli wychodzi na to ze nasi magicy juz przejrzeli sobie nasze historie i ciekawe ile poszlo dokumentacji medycznej na kpp.
Przeciez to sie dopiero zacznie. xd
  • 567 / 102 / 0
23 sierpnia 2023szpiku15 pisze:
Źródło: Puls Medycyny
https://pulsmedycyny.pl/wazna-zmiana-w- ... we-1193597

Od 22 sierpnia do 31 października 2023 r. reguła dotycząca weryfikacji historii recept na środki odurzające i leki psychotropowe przed wystawieniem kolejnych zmienia kategorię z blokującej na ostrzegającą - poinformowało Ministerstwo Zdrowia.

:oooooo
Pytanie co to w praktyce zmienia na ten moment
:tabletki:
  • 955 / 174 / 0
@krzychv to w praktyce że dajesz mu w .pdf z IKP ostatnia reckę wystawioną na ten lek.
Miałem taką sytuację wczoraj.
Zablokowany
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.