...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 570 / 2 / 0
dymaj do roboty, Wolny Bracie!
Ty to masz farta, hehehe
  • 442 / 6 / 0
Eee tam. To jest sprawa osobnicza. Ludzie, o których piszecie, byli odmóżdżeni już przed detoksem i tak naprawdę mieli wybór - albo ich mózgi będą kierowane przez narkotyki, albo przez terapeutów (a w ogóle to ktoś tu, kurwa, wierzy w jakąś niezależność umysłową?). Ja w tej chwili wybieram uwarunkowanie przez terapeutów, bo jest dla mnie korzystniejsze; co w sumie nie znaczy, że uważam ich stwierdzenia za prawdziwsze niż te, które mi nasuwa narkomania. No ale ja się naczytałem za dużo Rorty'ego i Jamesa.
  • 261 / 16 / 0
Metody leczenia, o których czempionie nadmieniasz, odchodzą już do lamusa. Kiedyś aby wyleczyć z narkomanii uważano, że należy zmienić osobowość. I to chyba robiło z ludzi zaleczonych – sparaliżowanych. Jaki będzie efekt bardziej liberalnego podejścia do terapii- ciężko stwierdzić. Taka forma na pewno sprzyja myśleniu, a nie robieniu czegoś bo tak każą. (swoją drogą Twa teoria zakrawa na poważny spisek... może to narkomani powinni przenieśc krzyż?)
Niektórzy na zmiany zasad zwalili swoją słabość, dajmy na to- naćpali się w ośrodku, zostali wywaleni, a winy szukali między nogami, i to nie swoimi. Zero odpowiedzialności.
mac pisze:
Poza tym to ja tworzylem zasady
… Beata Tyszkiewicz daje 10 punktów za fantazję
czempion pisze:
Oczywiście zaprzeczysz. Najlepszy niewolnik to taki, który żyje w iluzji wolności.
Wolność tkwi głębiej, powinieneś to wiedzieć. Inaczej sam zwariował być ze zniewolenia.

Jako absolwent placówki rekreacyjnej M., oświadczam; daleko mi do bycia wrakiem, zatykania uszu i oszukiwania się, że czegoś nie było. Przeszłość jest ważna, ale nie ma co nad nią płakać, nawet jak z frajerskiego punktu widzenia to straszna skaza. Narkotyki są, są fajne, no ale chuj, ja nie umiem ich brać żeby nie być przy tym ścierwem, więc nie biorę. To wystarczy.
Bardziej mi chodzilo o rozzum, niektorym jest potrzebne kompletne pranie mozgu, zeby doprowadzic ich do przerwania cpania. Albo tak, albo skoncza wiadomo jak. Jakiekolwiek skojarzenie z cpaniem albo realna pokusa i poplyna.
To znaczy, że trzeźwośc im nie dana. Jeśli pizza z da grasso spowoduje, że ktoś zaćpa, to, kurwa, gratuluję. Nie mówię, że na widok pompki nie może zrobić się ciepło. Może i robi się.
885 pisze:
żarcie z dupy (pomoc UE ) serek topiony co dzień kolacja/śniadanie na przemian z pasztetem zamrożonym chuj wie skąd
przykład kilka godzin rozpierdalałem jakaś scanie z betonu młotem i co kurwa zjadłem 5kawałkow chleba miałem się tym "najeść"
No sory stary, Szeraton chyba nie ma jeszcze w swej ofercie odwyków…

PS. Tylko się czempion, nie wpierdol. U Ciebie w mieście też już na pewno są dopalacze…
pozdrawiam.
  • 343 / 3 / 0
life is a grave.. and i dig it
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 3 / / 0
Nierozumiem co tu sie ludzie tak dziwia pewnym rzeczom... Bylem pare lat ladnych temu w Otwocku (feta) i powiem wam ze identico tj z dziewczynami nie mozna bylow jednym pomieszczeniu bez osob trzecich, dociazenia typu 3h niepalenia, 10 kolek wokol osrodka, bodajze 25 pompek, nie mozna bylo sepic fajek tylko zostac poczestowanym heh oczywiscie zadnych pojarek :) No a co do terapi hmm oni raczej przekonywali mnie ze narko juz bede do konca zycia, zybym byl swiadom niebezpieczenstw i takie tam Ogolnie wspominam na + (fety nie tykam juz wcale, no prawie ;)
  • 570 / 2 / 0
co?
  • 858 / 19 / 0
mac pisze:
co?
monary są do dupy
ćpuny które dygają sie puchy i tak tam trafią %-D
biorąc pod uwage scenariusz
monar : praca , pierdolenie, sztuczni ludzie
pucha : lenistwo , ćwiczenia na siłce szlugi , czaj , dziaranie się fajny klimat

osobiście zje balem z monaru i czekam za biletem do puchy nie wiem czemu poszedłem po tym wyroku do monaru przecież już byłem w kryminale ale przez CHWILE miałem nadzieje nie pić i tak wyszło %-D

jednak alkohol wygrał nie wyobrażam sobie trzeźwości a więzienie nic strasznego wymagania to małe pokurwienie w głowie bo ciepłe pizdy które dużo filozofują to przykro mi..... to tylko frajernia niestty....
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 570 / 2 / 0
najważniejsze, ze masz wybór: pucha albo monar
kawa, szlug, bajera, oko sie szkli hahahahahahah

jednak alkohol wygrał nie wyobrażam sobie trzeźwośc
trudno, pamietaj ze masz szacunek
rotfl
  • 261 / 16 / 0
885 pisze:

pucha : lenistwo , ćwiczenia na siłce szlugi , czaj , dziaranie się fajny klimat
Przekonałeś mnie, idę do więzienia... zwłaszcza ten fajny klimat mnie intryguje. Jesteś specem od reklamy polskiego więziennictwa? Sporo płacą od zwerbowanego?

PS.W monarze też się można dziarać, co nie, mac? Powiedz koledze, bo mu ciężko. :listen:
  • 858 / 19 / 0
co wy pierdolicie %-D
chodziło tylko o to że jeśli ktoś musi wybierać albo pucha albo zostanie "zobowiązany przez sąd do podjęcia leczenia" to lepiej odjebać wyrok i mieć spokój siedzenie w monarze gówno da tak czy siak
możecie sobie odpuścić swoje mądrości
a mac to pewnie trzeźwiejący ćpunek co? że tak się tutaj panoszy %-D
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.