Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 984 / 6 / 0
napisał ci chusain że spirytus nie wódka
głupio wyszło...
  • 143 / 1 / 0
toshiro mifune pisze:
napisał ci chusain że spirytus nie wódka
na wodce tez powinno jakos wyjsc, spirolu aktualnie niemam i zrodelka wygasly po czeskiej aferze.
  • 2362 / 31 / 0
wyjdzie, ale tryptaminy zdegradują
myślisz ty kurwa czasem?
BS
  • 143 / 1 / 0
derb pisze:
wyjdzie, ale tryptaminy zdegradują
myślisz ty kurwa czasem?
to kurwa udowodnij mi ze zdegraduja i w jakim czasie i jaka jest dokladna zaleznosc tego procesu od sterzenia etanolu w roztworze wodnym? moze podasz jakies zrodlo?
  • 2362 / 31 / 0
poczytaj sobie posty w dziale tryptaminy na temat różnicy przechowywania roztworów tryptamin
wódka to w 60 procentach woda, spirytus w 4
tryptaminy w wódzie degradują w kilka dni, roztwory spirytusowe są dużo trwalsze tym bardziej jeśli są trzymane w lodówce lub lepiej zamrażarce
nie rzucaj kurwami na mnie synku, tylko naucz się myśleć i korzystać z wyszukiwarki
BS
  • 143 / 1 / 0
Z mysleniem niemam problemow poza tym ze mysle zaduzo,odrzucilem ci twoja kurwe skierowana do mnie, nie wierze na slowo zwlaszcza pisane ludziom ktorych nieznam stad chcialem jakies zrodlo, bo jesli to ktos slyszal od kogos ze cos to o kant dupy rozbic. Ale sprawdze dzial przechowywania, poszukam,poczytam w kazdym razie suszone przechowuje szczelnie zamkniete z dodatkiem soli tak ze po roku nadal maja moc bez wyraznie zauwazalnego spadku. a jeszcze lepiej bylo by miec pojemniki z mozliwoscia odsysania powietrza lub wtloczeniem azotu.
  • 3900 / 245 / 13
W spirytusie też szybko degraduje. Przechowywanie TYLKO w zamrażalniku - tak bym to ujął, a najlepiej nie rozpuszczać, tylko kupić wagę, albo iść do kumpla z wagą i podzielić sobie w kapsułki.

Poza tym co ty pieprzysz o źródełkach i czeskich aferach jak spirytus jest w biedronce za 38pln/500ml i masz gwarancję, że to ~96%, a nie jak ten w butelkach po oleju - 70% o_O
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1392 / 12 / 0
Co do szybszego wchodzenia grzybów przez zapicie piwem - placebo, a w rzeczywistości jest prędzej odwrotnie. Cieczą rozrzedzasz soki trawienne, przez co proces ten jest mniej efektywny. Trawienie zajmuje więcej czasu - grzyby zarówno później wchodzą, jak i dłużej się rozkręcają, nim osiągną peak. Nie wmawiajcie sobie więcej pozytywnego działania alkoholi na przyswajanie przez organizm grzybów.
  • 291 / 1 / 0
Ja miałem akcję z piwem przed grzybieniem i to na pewno nie było placebo. Po 10 ,max 15 już poczułem mocne wejście, po 20 był już max. Jadłem zazwyczaj po 2g grzyba, a wtedy tylko 1.5g, a miałem i tak najmocniejszego tripa ze wszystkich. Nie mówię, że mam ogromne doświadczenie, ale z 10-15 razy już zjadłem. Uwielbiam zieleniatki ;]
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2012 przez Pani Jedyna, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1392 / 12 / 0
Najszybsze wejście odnotowałem właśnie też po 8-10 min, i to w żadnym wypadku nie placebo. Musiałbym mieć HPPD. ;-) Wystarczyło dobrze zmielić grzyby. :-) W tym tkwi sekret.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.