uprawa konopi w kulturach wodnych
Zablokowany
  • 20 / / 0
jaką wodę mam wybrać destylowaną czy deszczówkę, deszczówkę mam gratis za destylowaną płacę 30gr za litra
  • 59 / / 0
tylko destylowana! w deszczowce sa rozne syfy z atmosfery, nie zydz 30 gr!
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Teoretycznie nie mam podstaw do takiego stwierdzenia, jednakze intuicja ostrzega mnie przed woda destylowana.

Przegotowana i wystudzona 'kranowka' powinna byc ok, woda mineralna /kupna/ powinna byc dobra.
Jednak jak zaznaczylem wczesniej nie mam zadnych podstaw aby obstawac przy tej teorii.
Zapraszam do dyskusji.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marek80 »
a co można powiedzieć o wodzie przepuszczonej przez filtr osmotyczny????????????
  • 59 / / 0
wody przepuszczonej przez filtr o odwroconej osmozie uzywam do nawadniania moich plantow, ale mam je w mieszance ziemi, kokosa i perlitu + lyzka dolomitu na litr podloza. taka woda gwarantuje odpowiednie ph i czystosc. dolewam nawozow i podlewam 2xtygodniowo.
niewiem czy nadaje sie do hydro. btw mam ochote na uprawe hydro, ale narazie zbieram doswiadczenie w klasycznej uprawie. poza tym hydro jest drogie, trzeba odp wiedzy i warunkow do skutecznej uprawy.
byc moze bede experymentowal z bubblerem :rolleyes:
nara
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WeedTime »
czesc, ja zdecydowanie polecam wode destylowana (odwrocona osmoza) najlepiej EC 0.00 ; pH 5.2. jest o wiele latwiej kontrolowac EC i pH - rosliny dostaja dokladnie to co chcesz - w wodzie z kranu ciagle zmienia sie pH i roslina nie moze pobierac niektorych pierwiastkow. Idealne pH do uprawy w hydro to 5.8 ; EC zalezy od fazy w ktorej jest roslina. Ja polecam poczatkujacym zaczac od EC 0.5 a skonczyc na EC 1.6 -1.8 (zalezy od odmiany).

Jesli ktos potrzebuje informacji dot. odzywania roslinek w roznych fazach wzrostu to na icmag.com jest growlog z mojej uprawy na wodzie destylowanej i jest tam wszystko dokladnie opisane.

pozdrawiam. .wT.
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marek80 »
czyli dobry filtr RO(za ok 700pln) z kranówki zrobi destylowaną????????
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Theo »
Ja używam wody filtrowanej na bazie odwróconej osmozy (za filtr dałem 3600zł. ale to było 15 lat temu i jest to bardziej wypasiona wersja).

Tak czy inaczej nie da to wody destylowanej tylko demineralizowaną :)
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
tak na marginesie wode demineralizowana dostaniemy prawie na kazdej stacji beznynowej - 2zł. za litr, ok. 7-8 zł. na 5 litrów, badz w supermarkecie w dziale samochodowym.
  • 2 / / 0
Kranówa jest oki tymbardziej do przygotowania roztworu pożywki bardzo dobrze służy jako regulator Ph+.Nie wiedze potrzeby kupowania filtrów i wody destylowanej( może akurat mam dobrą wode w kranie z lokalnych wodociągów głębinowych) Gdybym mieszkał w dużym mieście to możę bym się nad tym zastanowił. Deszczówke stanowczo odradzam.Jedyne co robiłem z wodą to nalewałem ją minimum 24h przed przygotowaniem pożywki i pożywke przetrzymywałęm w otwartym pojemniku następne kilka godzin przed podaniem-co powoduje odchlorowanie takiej wody.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.