Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Jak to jest jak ludzie leczą się u psychiatry i zażywają anty ,to pewnie mają jakieś tam teczki założone i karty chorób
Ja za miesiąc ,będę musiał się wstawić na WKU (wojskową komisje lekarską) Czy to że leczę się u takiego lekarza i biorę sert. to nie zrypie mi coś w papierach(np. jak bym chciał podjąć pracę w jakiś instytucjach państwowych) i nie będę musiał informować o takim czymś ,bo mam stracha że dostane jakąś lewą kategorię ,a chce iśc na wojskowego zawodowego.....i jak tam odbywa się badanie psychiczne na miejscu czy jakieś papiery od psychiatrów trzeba nosić bo nie wiem za bardzo co jest 5 8-(
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 684 / 9 / 0
Mnie sie nic nie pytali i normalnie mam ta dobra kategorie, A czy jak to tam jest. Tez sie zastanawialem czy sie nie beda pytac ale nic sie nie pytali. Generalnie ta teczka co masz zalozona to jest tylko u lekarza, to nie sa zadne globalne informacje. Wiec Twoja sprawa czy sie przyznasz czy nie. Mnie sie nawet nie pytali ;)
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 974 / 17 / 0
dokładnie tak jak powyżej. Człowieku nie słyszałeś o tajemnicy lekarskiej??? Nikt nie ma wglądu w twoje papiery u lekarza , u którego się leczysz poza bardzo szczególnymi przypadkami. Jeżeli się sam nie przyznasz ( co powinieneś zrobić) a może paść pytanie czy leczyłeś się psychiatrycznie (robiąc badania na przyjęcie do zawodowej służby wojskowej odwiedzisz lekarzy prawie wszystkich specjalności) to nikt się o tym nie dowie.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan EF »
nie wiem jak z wojskiem ale ostatnie bylem na badaniach do pracy.

wystarczy nic nie mowic i tyle. kobieta ma tylko zaznaczyc "zdolny do pracy" tak wiec nie ma co jej w tym przeszkadzac. sciemniac oczywiscie polecam tylko wtedy gdy jestesmy pewni ,ze nie chwyci nas skret w polowie pracy.
papier w ustach.
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
To luuuz....i na spokojnie pójdę a termin w poniedziałek
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 6 / / 0
Wybaczcie że odkopuje ten temat, ale również męczy mnie pewna kwestia. W kiedyś, w dalekiej przyszłości chciałbym mieć pozwolenie na broń sportową. Leczyłem się w poradni zdrowia psychicznego, babka w rejestracji powiedziała że teczki będą leżeć u nich 20 lat 8-( .
Jedna z osób napisała:
dokładnie tak jak powyżej. Człowieku nie słyszałeś o tajemnicy lekarskiej??? Nikt nie ma wglądu w twoje papiery u lekarza , u którego się leczysz poza bardzo szczególnymi przypadkami.
Czy jednak nie da się 'wyciągnąć' takiej informacji? A co jeśli wyjdzie to na jaw? Rozumiem że w takim przypadku trzeba będzie pożegnać się z pasją jaką jest strzelectwo :'(

Bo z góry zakładam, że jeśli ktoś by się pytał, to oczywiście nie przyznawać się (ludzie którzy leczyli się/leczą psych. są ludźmi 2 kat., jak bandyci i niepełnosprawni)

Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik [Diego] nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
No te papiery nie sa w jakiejs ogolnej bazie przeciez, wiec nikt nie bedzie chodzil po wszystkich psychiatrach w Polsce i sprawdzal czy gdzies nie byles zarejestrowany. Lepiej sie zorientuj jakie sa procedury podczas ubiegania sie o takie pozwolenie - pewnie trzeba po prostu zaznaczyc w jakiejs ankiecie, ze nie ma sie problemow psychicznych czy cos takiego. W kazdym razie no ja bym sie nie martwil.
  • 14 / / 0
Skoro można oblecieć kilku psychiatrów w mieście żeby dostać kilka recept to raczej informacje o pacjencie mają słaby przepływ. Poza tym mogę zaświadczyć że przy przyjęciu na aplikacje sędziowską i komorniczą nie sprawdzają historii "psychiatrycznej".
  • 909 / 19 / 0
Żółte papiery to przydatne papiery.
Ludzie, którzy Cię znają powinni mieć się na baczności, bo Twoje świrskie przewinienia są zawsze lżejsze, wpisane w schemat bycia świrem. A jeśli ktoś za mocno Cię zdenerwuje, to zamiast do więzienia, trafisz do psychiatryka (do którego czasem ciężko jest się dostać, kiedy się o to starasz, więc można innych potraktować jak przepustkę do tej oazy spokoju, tak jak bezdomny kradnie przed zimą, żeby grzać się spokojnie w więzieniu, a nie męczyć na ulicy).
Krótka, proświrska reklama społeczna http://www.youtube.com/watch?v=Wv49RFo1ckQ
  • 642 / 14 / 0
zaświadczyć że przy przyjęciu na aplikacje sędziowską i komorniczą nie sprawdzają historii "psychiatrycznej".
zwykle nie ma się czego obawiać bo lekarze tajemnice trzymają ..ale najgorzej z ludzi którzy mogli by zauważyć wizyty w gabinetach i...z czystego przejawu życzliwości robić zamieszanie,
jak przepustkę do tej oazy spokoju,
No nie wiem czy to taka oaza spokoju...tam raczej traktują wariata jak śmiecia i często dochodzi to znęcania przez sanitariuszy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.