Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2394 / 653 / 0
Nie raz mam zagwozdkę czym sie bardziej uwalę - Dwoma piwami 3% czy jednym piwem 6% i na tego typu obliczanie jak sie najlepiej najebac bardo przydawały sie jak najprostsze wirtualne alkomaty gdzie podawało sie czas , masę , ciała ilosc spożytego alko jego % i to dawało jakis wynik teraz w zależności od tego co wpisaliśmy ten wynik był mniejszy badz wiekszy i mozna było łątwo ustalic czym się bardziej nawalę sie 0,5 wódy czy szesciopakiem 6% piwa. Ale teraz te alkomatty poznikały i wszędzie są jakies dla januszy i pedałów ze musisz podac numer buta fiuta czy piłeś u cioci józi czy dziadka staszka, co jadłeś na obiad i setki takich nie potrzebnych pierdół przeez co nie wykminię czym bardziej sie najebie. Zna ktoś jakieś staroszkolne programy do obliczania % w alkoholu w napoju alkoholowym ?? A może ktoś zna specjalny program do liczenia pizdy po prostu a nie że jest to w formie alkomatu i w okół pytania czy mogę prowadzic ( tak jakby mnie to kurwa obchodziło najwiecej czy prowadzic mogę )
  • 100 / 19 / 0
Na to nie ma reguły. Dużo zależy od zmęczenia, najedzenia i nawodnienia. Mnie np kombo 5%+5%+6% składa docelowo, ale np wczoraj 6.5%+5%+4.5 - niby powinno być to samo, a poskładało mnie znacznie mocniej. Nie licz tego kalkulatorami, tylko skocz na najbliższy komisariat. Masz tam alkomat i słomki, podbijasz i obsługujesz się sam. Nie musisz nawet mówić dzień dobry. Ja mam takie wyczucie organizmu, że ostatnio wydmuchałem 0,2 promila i wyraźnie czułem, że alko jeszcze krąży.
  • 58 / 11 / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.