Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Witam, taka sytuacja - pamiętam że jakiś czas temu, może 4-6 miesięcy z ciekawości przepadałem mapę w skrócie obrazująca status prawny trawki na świecie. Zapamiętałem że była ona zdepenalizowana w Rosji, w Korei płn- zdelegalizowana. Dziś przeczytałem że w Korei płn. jest ona nie tylko legalna ale i refundowana, znów wróciłem do mapki i oto proszę - http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:World ... s-laws.png
Czy ktoś słyszał o jakiś zmianach prawnych w tych państwach ? Wiem że to błahe, ale zaciekawiło mnie to.
Pozdrawiam
  • 35 / / 0
Tak, Korea Płn zalegalizowała marihuane. Było o tym mówione kilka miesięcy wstecz. Wystarczy czytać parę niezależnych źródeł informacji. Ja na przykład lubię przeglądać wykop.pl. A w telewizji czy radiu raczej o tym nie usłyszysz.
  • 269 / 3 / 0
Ciekaw jestem, dlaczego zalegalizowali marihuanę w kraju, w którym kobiety mają do wyboru 18 fryzur. No i jak z dostępem tamtejszej ludności do marihuany, czy rzeczywiście każdy może palić.
cannabacchus
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.