Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 105 / 2 / 0
Ostatnimi czasy zauważylem ze na fazie patrząc prawym okiem obraz jest zauważalnie ciemniejszy od obrazu lewego oka ,ponad to czuje dziwne uczucie na oku (możliwe ze z faktu powyższego).
Co to może być?Też tak macie?

Druga rzecz
Przy dużych dawkach mam akcje typu ze jak się ruszam ,odpierdala mi serce ,i mam spore problemy żeby gdzieś się ruszyć mam wtedy wrażenie że serce bije bardzo szybko i bardzo słabiutko (jakby chciało a nie mogło) :-/ Kiedyś miałem jakiś uraz serca po deksie opisałem go innym poście ,przytoczyć? Ale generalnie wziąłem kawe i zapalilem zioła ,czułem że serce mnie pali po czym dostałem czegoś na wzór ataku serca?|(przynajmniej w moim wyobrażeniu )aczkolwiek jeśli to byłby atak to chyba nie obyłoby sie bez karetki ,więc nie mam pojęcia.W każdym razie jakieś 6 h po mogłem chodzić najwyżej krok po kroku bo inaczej serce zaczynało mnie boleć.Po kilku miesiącach serca działa w porządku w każdym razie chodzę na siłownie i biegam ,nie mam żadnych dziwnych objawów.

To nie schiza bo naprawde na fazie podczas wysilku fizycznego serce mnie pali coś dzieje sie tam bardzo nie dobrego.W każdym razie na codzień serducho wydaje sie w porządku w każdym razie radze sobie z wysilkiem fizycznym większym niż większość społeczeństwa.Mam też dodatkowe skurcze serca liczone w tysiącach (przynajmniej kiedyś) miałem też arytmie ale wszystko wróciło do normy.

A propo tego oka to ,nie może być to oznaka jakiegoś rozwijającego guza/niedokrwienia? Wiem ,że tak można wykryć kłopoty zanim staną sie niebezpieczne .
Ktoś podzieli się wiedzą i przemyśleniami ?

Pozdrawiam i wielkie dzięki :P

edit: dodam że na to prawe oko widze słabiej od prawie podstawówki (wada minusowa))
  • 158 / 2 / 0
Co do tej pierwszej rzeczy to powiem tak:
Wszystkie dysocjanty powodują halucynacje, w tym także DXM, chociaż niektórzy ich nie mają. Dzieje się tak dlatego bo między innymi te substancje upośledzają nerw wzrokowy. Przy większych dawkach, albo przy częstym stosowaniu mogą wystąpić problemy ze wzrokiem. Słyszałem nawet o przypadkach gdzie ludzie po benzydaminie nawet po kilku razach prawie tracili wzrok
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...