Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 460 / 3 / 0
Jeśli znacie przepisy na jakieś proste shoty czy drinki które większość ludzi może przygotować w domu, piszcie tutaj.
Nie chodzi oczywiście o wymyślne alkohole z 10 składników.

Jednym z prostszych i moich ulubionych shotów jest np. Wściekły pies, którego pewnie każdy zna, ale dla niewiedzących podam przepis ;) Zrobienie zajmuje nie więcej niż 3 minuty.

Składniki (dla 1 osoby):

- 40 ml czystej wódki (lub białej wódki smakowej, która będzie pasować do pozostałych składników)
- 10-20 ml syropu malinowego
- 2-5 kropli ostrego sosu o smaku tabasco

Wykonanie:

Krok 1. Schłodzoną wódkę wlewamy do kieliszka.

Krok 2. Syrop malinowy wlewamy cienką strużką, a najlepiej kropla po kropli, do wódki. Należy wlewać go bardzo delikatnie, żeby osiadł na dnie kieliszka. Syrop powinien sięgać do połowy wysokości wódki w kieliszku, ale można zmniejszyć lub zwiększyć jego ilość według własnych upodobań.

Krok 3.
Buteleczkę z sosem przechylamy do góry nogami nad kieliszkiem i trzymamy w jednym miejscu, stukając delikatnie w dno. Dolewamy do kieliszka kilka kropli sosu, który osiądzie pomiędzy wódką i syropem.

Wściekły pies to shot – należy go wypić jednym łykiem.
Ostatnio zmieniony 18 października 2013 przez mrstothet, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana nazwy wątku.
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 189 / 2 / 0
Żołądkowa gorzka z mlekiem :-)

Kazdy uważa że taki miks to kupa czy sraka w majtkach ale nic bardziej mylnego. Dobry drink elegancko wchodzi w gardziel. Nie będę się rozpisywał o przygotowaniu wystarczy po prostu zmieszać wódzitsu z mlekiem w proporcjach 1:1 lub wg uznania. Najlepiej smakuje schłodzone :cool:
Uwaga! Użytkownik 4acoDMT jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 460 / 3 / 0
Ja słyszałam że podobno orzechówka dobrze smakuje z mlekiem.
Dla mnie sama w sobie schłodzona ma smak lodów ze spirytusem :D ale jak będę mieć okazję znowu ją pić to pewnie spróbuję tego miksu ;)

Niejednokrotnie coś mi się wydawało ''sraką'' a spróbowałam i było dobre.
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 1488 / 21 / 0
Re: Shoty & Drinki
Nieprzeczytany post autor: Non »
  • 93 / / 0
prosty szocik. za czasów imprez w akademiku nazywaliśmy to BUM.

1. połowę kieliszka napełniamy spirytusem lub czystą, a drugą połowę sprite lub innym podobnym napojem. można zostawić trochę miejsca w środku.
2. zakrywamy ten kieliszek połówką cytryny lub jeżeli jest mały, a cytryna duża to mniejszą cząstką od strony końca cytryny.
3. uderzamy kilka razy w stół trzymając obie części tak, żeby to się nie rozpadło i nie zalało nam obrusa(czy tam czegoś)
4. odkrywamy cytrynę i taką pieniącą się mieszankę wypijamy jednym łykiem. :yay:

smacznego
  • 46 / / 0
Punkowe malibu :-D

skład:
0,5L wódki
1L mleka
2 torebki cukru wanilinowego

przygotowanie:
-zmieszać wszystko
-wypić
  • 48 / 1 / 0
100 wódki, 50 soku z pomarańczy, 50 soku z grapefruita i sok z połowy limonki - całość najlepiej wstrząsnąć w szejkerze ze skuszonym lodem ;)

Zapewne powyższy przepis to nic odkrywczego, ale fajnie orzeźwia ;)

Przypomniało mi się jeszcze:

100 Gin, 100 wermuth, dopełnić wodą gazowaną - proste i naprawde smaczne :)

scalono - v.
  • 1743 / 25 / 0
Ja dam przepis na najprostszy drink - setka cytrynówki lubelskiej + troszkę cytrynki (dodać lub na zagryzkę jeżeli poza domem).
Ot taka seteczka dobra jest, ale nie dodaje już fantazji, bo nakręce się na picie hehe :-p
Non omnis moriar.
  • 3854 / 312 / 0
Elegancko wchodzi Żołądkowa-miętowa z sokiem jabłkowym, jak i również lubelska cytrynówka ze sprajtem. No i, klasyg gatunku: spirytus + woda w proporcji remisowej, bez dogrywek :-D
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 419 / 2 / 0
Czekam na przepisy na drinki, które oprócz walorów smakowych i etanolowych rozkoszy, będą nas przenosić w krainy innego, lepszego myślenia ;-)
Spirytus, PST, miód, cytryna, cynamon i goździki?
Podawać podgrzane na jesienne chlody. Zapach korzennych przypraw i maku przeniesie nas w świąteczną atmosferę :heart:
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.