Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
edit:
ostatnio również ktoś odpowiedział na jedno z moich pytań dotyczących "zestawu tryptamin", wspominając o 4-PO-MT, czyli o baeocystynie, zastanawiałem się, dlaczgo 4-PO-MT jest tak rzadko wspominana, skoro jest tak istotnym elementem pełnego doświadczenia psychodelicznego? swoją drogą, nie znam się na tym wystarczająco, ale intrygowała mnie sprawa stabilności oraz "trudności" syntetyzowania owego "dobra". czy ktoś mógłby o tym coś wspomnieć? dostępne informacje są niestety dość biedne :(
Jadłem oprócz niej póki co tylko hometa i brakowało mi w nim stymulacji i pewności siebie, czułem się jak dziecko, które co chwila śmieje się z własnej głupoty.. ;)
Scalam. dsn
molasar pisze:A czy tryptaminy nie mają ekskluzywnego statusu substancji najczęściej dopuszczanych do badań? głównie chodzi mi o DMT . jeśli się mylę proszę o sprostowanie ;)
(...)
wspominając o 4-PO-MT, czyli o Baeocystynie, zastanawiałem się, dlaczgo 4-PO-MT jest tak rzadko wspominana, skoro jest tak istotnym elementem pełnego doświadczenia psychodelicznego?
A o baeocystynie cicho, bo większość grzybojadów nawet nie wie, że takowa istnieje, do tego występuje w małych ilościach w łysicach, no i nie jest dostępna na rynku RC (przynajmniej tym powszechnym).
Ps. Ogarnij się bo jak na boga to kiepsko ogarniasz, pozdrawiam
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.