Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 2080 / 344 / 0
Czy są jakieś różnice sprawiające, że warto dopłacić i kupić mighty+ zamiast mighty? Duża różnica w jakości? I czy to dobry wybór dla osoby która chce dawkować 0.1-0.2 max na 1 komorę? Bo wiem że jest duża a obawiam się że kapsuły albo niezapełnienie komory na full daje słabsze efekty ogólnie przy wapkach niż normalnie załadowana ile fabryka dała. Czy w przypadku mighty mam gwarancję, że skuję się tak dobrze jak VapCapem analogiczną ilością?

edit: z tego co czytam, to M/M+ są raczej niestety sesyjne....niespecjalnie pod 1 osobę on-demand. Tak piszą w recenzjach niby są komory ale kosztują ok 200zł/40 sztuk co nawet na miesiąc nie starcza więc kompletnie bez sensu pod potrzeby on demand. Dobrze wnioskuję? Nie ma opcji w tym mighty+ nawet, że 0.1 zwapuje efektywnie jak całą komorę, z tego co czytam. Tylko te kapsułki.

Wniosek: to nie jest wapo dla użytkowników on-demand a typowo sesyjny mam rację nie :/ szkoda, prawie kupiłem

korzystaliście z kapsułek dozujących? Koszt 40sz to ok 250 zł. Na ile razy styka 1 kapsuła?

EDIT: Napaliłem się na mighty/mighty+ już prawie kupowałem, jednak poczytałem więcej i chyba nie jest to wybór pod potrzeby on-demand.

Jaki najlepszy mobilny wapor on-demand? W sensie coś podobnej klasy co mighty/volcano.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 819 / 142 / 0
Można wapować małe ilości w Mighty, nawet mniej niż 0,1. Komora w Mighty nie jest jakoś bardzo duża, mieści się około 0,15-0,2g.
Kapsułki nie służą do zmniejszania komory. Kapsułki są po to żeby nie napełniać co chwila komory tylko wrzucić kapsułkę i wapować. Niektórzy używają też kapsułek żeby nie brudzić komory.
Mighty+ ma ceramiczną komorę i wejście usb, ja zostałem przy zwykłym Mighty bo działa idealnie i nie mam ochoty go teraz sprzedawać, jak się kiedyś zepsuje to wezmę Mighty+ albo Volcano.
Jak jesteś zadowolony z Vapcapa to przy nim pozostań, Mighty działa nieco inczej, sesje trwają dłużej i może ci się nie spodobać.
  • 2080 / 344 / 0
@visitorQ dzięki. Co do pojemności to producent podaje, że mighty ma 0.25g czyli aż 1/4 grama. Kapsułki np na allegro nazywają się "dozujące" więc podejrzewam, że jednak chodzi o ograniczanie suszu bo ludzie wsypują np 30% kapsuły (już wiem że do wielokrotnego użytku są bo to stal nierdzewna więc spoko). No i zawsze powtarzają że co prawda można ekstrahować niecałą komorę ale na pewno wydajność nie taka co jak przy całej pełnej. Biję się z myślami bo stać mnie obecnie nawet na mighty+ ale obawiam się, że to jednak 1.5k a jak będzie jakaś awaria czy ki chuj? Przecież tego nie serwisują, nie? Chyba dopłaciłbym już do + ale tylko z uwagi na USB zamiast dedykowanej ładowarki. Te kapsuły można wyrwać taniej widziałem kilka sztuk za 250 zł ale to chyba było storz and bickel czyli tego samego prodcenta co mighty/volcano.

Krótko: zajebista opcja pod single usera na pojedyńcze sesje czy nie? Czy jak napełnię całą komorę mogę ją przerobić na 2-3 sesje i każda będzie wydajna? Czy to typowo sesyjny wap, i powinienem zapomnieć i skupić się na on demand / pozostać przy Capie.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 819 / 142 / 0
https://vaporshop.pl/pl/akcesoria-i-cze ... ickel.html
Tu masz opis kapsułek, do czego służą. Nie służą do zmniejszania objętości komory bo jest to niepotrzebne. Do komory możesz wrzucić dowolną ilość suszu. Nie chce mi się pisać dwa razy tego samego.
Servis Storz&Bickel działa super, wysyłają do ciebie kuriera jak coś się zepsuje i za kilka dni albo naprawiają albo dostajesz nowego vapka. Tylko musisz mieć dowód zakupu i zarejestrować vapek na ich stronie. Gwarancja jest 2 lata na starego Mighty, na nowego chyba 3. Crafty pierwsze serie były awaryjne, Mighty właściwie się nie psuje, raz wymieniałem ładowarkę. Volcano jest najlepszy, można używać długie lata.
  • 2302 / 399 / 0
Mighty+ jest na usb-c, stary mighty ma swoją ładowarkę.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2080 / 344 / 0
Tak to jest argument właśnie. Pamiętam jak zgubiłem ładowarkę do paxa i nic nie mogłem zrobić. A czekać na dostawę z portalu A się nie chce, wiadomo. Tutaj mam uniwersalne usb-c a oprócz tego wgl to ulepszona wersja + aż o 1/3 (czyli cały rok) dłuższa gwarancja. Gdzie najlepiej kupić ten sprzęt? Żeby mieć pewność co do oryginalności i gwarancję na 3 lata czy tam 2 w przypadku modelu mighty. Poproszę o info odnośnie gdzie kupić licencjonowany shit, tu albo priv dziękuję.
  • 12762 / 2467 / 0
Mighty plus i ten Volcano to bardzo podobna cena. Które z tych urządzeń jest lepsze (subiektywnie). Mobilność nie ma znaczenia - sama konsumpcja i działanie.
Inne pytanie do użytkowników Vap Capów. Jakich zapalniczek używacie i możecie polecić? Chodzi o niezawodność i trwałość. Ilość płomieni bez znaczenia, bo to w sumie... bez znaczenia. Mam taką zwykłą kioskówkę za kilka zł i ten pojedynczy płomień daje radę. Jest to jednak opcja "awaryjna" (poprzednia spadła na podłogę z 30 cm i pękła...)
  • 2302 / 399 / 0
@aurora20 ja kupiłem na vaporshop.pl
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 25 / 0
@jezus_chrystus ja przerobiłem kilkanaście zapalniczek (w tym te oficjalną od Dynavap i nie polecam jej) i dla mnie topka to zapalniczki HONEST (dostępne na znanym serwisie na A) i Lubinski SK-79. Pamiętaj tylko zeby najlepiej używać z nimi lepszej jakości gaz (różni się liczbą przeprowadzonych filtracji) - ja się przesiadłem na ten Clipper w białej puszce i zapalniczki zachowują się o wiele bardziej przewidywalnie :)
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2022 przez jozef_k, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 12762 / 2467 / 0
Dzięki za sugestie. Ta wygląda całkiem solidnie. Cena ok 60 zł, ale muszę przyznać, że podoba mi się - piękna jest. Swoją drogą przejrzałem inny asortyment zapalniczek tej firmy i z tego co widzę, to dobra marka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.