edit: z tego co czytam, to M/M+ są raczej niestety sesyjne....niespecjalnie pod 1 osobę on-demand. Tak piszą w recenzjach niby są komory ale kosztują ok 200zł/40 sztuk co nawet na miesiąc nie starcza więc kompletnie bez sensu pod potrzeby on demand. Dobrze wnioskuję? Nie ma opcji w tym mighty+ nawet, że 0.1 zwapuje efektywnie jak całą komorę, z tego co czytam. Tylko te kapsułki.
Wniosek: to nie jest wapo dla użytkowników on-demand a typowo sesyjny mam rację nie :/ szkoda, prawie kupiłem
korzystaliście z kapsułek dozujących? Koszt 40sz to ok 250 zł. Na ile razy styka 1 kapsuła?
EDIT: Napaliłem się na mighty/mighty+ już prawie kupowałem, jednak poczytałem więcej i chyba nie jest to wybór pod potrzeby on-demand.
Jaki najlepszy mobilny wapor on-demand? W sensie coś podobnej klasy co mighty/volcano.
Kapsułki nie służą do zmniejszania komory. Kapsułki są po to żeby nie napełniać co chwila komory tylko wrzucić kapsułkę i wapować. Niektórzy używają też kapsułek żeby nie brudzić komory.
Mighty+ ma ceramiczną komorę i wejście usb, ja zostałem przy zwykłym Mighty bo działa idealnie i nie mam ochoty go teraz sprzedawać, jak się kiedyś zepsuje to wezmę Mighty+ albo Volcano.
Jak jesteś zadowolony z Vapcapa to przy nim pozostań, Mighty działa nieco inczej, sesje trwają dłużej i może ci się nie spodobać.
Krótko: zajebista opcja pod single usera na pojedyńcze sesje czy nie? Czy jak napełnię całą komorę mogę ją przerobić na 2-3 sesje i każda będzie wydajna? Czy to typowo sesyjny wap, i powinienem zapomnieć i skupić się na on demand / pozostać przy Capie.
Tu masz opis kapsułek, do czego służą. Nie służą do zmniejszania objętości komory bo jest to niepotrzebne. Do komory możesz wrzucić dowolną ilość suszu. Nie chce mi się pisać dwa razy tego samego.
Servis Storz&Bickel działa super, wysyłają do ciebie kuriera jak coś się zepsuje i za kilka dni albo naprawiają albo dostajesz nowego vapka. Tylko musisz mieć dowód zakupu i zarejestrować vapek na ich stronie. Gwarancja jest 2 lata na starego Mighty, na nowego chyba 3. Crafty pierwsze serie były awaryjne, Mighty właściwie się nie psuje, raz wymieniałem ładowarkę. Volcano jest najlepszy, można używać długie lata.
Inne pytanie do użytkowników Vap Capów. Jakich zapalniczek używacie i możecie polecić? Chodzi o niezawodność i trwałość. Ilość płomieni bez znaczenia, bo to w sumie... bez znaczenia. Mam taką zwykłą kioskówkę za kilka zł i ten pojedynczy płomień daje radę. Jest to jednak opcja "awaryjna" (poprzednia spadła na podłogę z 30 cm i pękła...)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.