Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam. Mam dostęp do niezliczonej ilości metylofenidatu pod postacią preparatu handlowego Atenza 54 mg. Są to tabletki o przedłużonym uwalnianiu z zastosowaną technologią OROS. Nigdzie na tym forum nie znalazłem metody w jaki sposób przygotować tabletki Atenzy (przerobić) do podania donosowego, iżby uzyskać high narkotyczny. Proszę o sprawdzoną instrukcję jak to uczynić. Z góry dziękuję!

zmiana tytułu na bardziej rzeczowy ~ kwik
  • 14 / 4 / 0
bo takiej metody nie ma :')

OROS zrobili tak, żeby nie dało się tego tak obejść. jedyne co otrzymasz to gęstą masę, której nosem nie wciągniesz, uszkodzisz sobie drogi oddechowe, śluzówkę, no w skrócie bezsens i masz cement w nosie. a nawet jak tam Ci coś noskiem przejdzie to i tak nie wchłonie się prawidłowo (znów - wszystko przez ten wredny OROS). jak już masz to brać to lepiej tylko doustnie, inaczej to w ogóle nie spełnia swojej funkcji i jest to prosta droga do szpitala na SOR. to trochę jakbyś chciał owsiankę nosem wp****alać i oczekiwał, że zadziała jak mef. odpuść se lepiej

jakbyś miał jeszcze jakieś pytania co do tego to śmiało, chętnie pomogę
pzdr
  • 2 / / 0
09 maja 2026Limequat pisze:
Witam. Mam dostęp do niezliczonej ilości metylofenidatu pod postacią preparatu handlowego Atenza 54 mg. Są to tabletki o przedłużonym uwalnianiu z zastosowaną technologią OROS. Nigdzie na tym forum nie znalazłem metody w jaki sposób przygotować tabletki Atenzy (przerobić) do podania donosowego, iżby uzyskać high narkotyczny. Proszę o sprawdzoną instrukcję jak to uczynić. Z góry dziękuję!

zmiana tytułu na bardziej rzeczowy ~ kwik
Donosowo? Chyba tylko filtracja ci pozostaje, jest tu gdzieś poradnik wydobycia MPH z concerty i medikinet cr zasada ta sama.
Czy warto? Nie wiem, ale mówie ci to z własnego doświadczenia że rekreacyjne użycie MPH nie jest warte świeczki, dlatego łykaj tabsy jak magik zalecił bo się obudzisz z reką w nocniku :P. Ćpanie MPH to krótka droga, albo przestanie działać i chuja będziesz miał z leków, albo w najgorszym wypadku zrobisz sobie kuku (przypadków na tym forum nie brakuje). Z fartem.
  • 4 / / 0
Co masz na myśli mówiąc „w najgorszym wypadku zrobisz sobie kuku przypadków na tym forum nie brakuje”?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.