Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 545 / 72 / 0
Jak dla mnie to pół na pół, wszędzie gdzie byłem to pisali, że deliriant

Btw, cipacz na działać na receptory sigma oraz NMDA, bardzo bardzo skomplikowana substancja. Jestem prawie pewny że ten dyso-feeling powoduje oddzialowywanie benzy na NMDA, i do tego dochodzi deliryczny feeling poprzez działanie na antycholinergine.

Czyli, na moje huopskje łoko jest to dysocjant j deliriant jednocześnie, ale musiałby się wypowiedzieć ktoś msdrzejszy
  • 69 / 26 / 0
Kannabinoid, dysocjant i stymulant głównie, efekty deliryczne w dużych dawkach z tego co wiem biorą się bardziej z silnej aktywacji receptorów kannabinoidowych w połączeniu z działaniem na inne receptory niż działania antycholinergicznego które nie jest jakieś mocne, jeśli w ogóle jest.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.