Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 520 / 69 / 0
Jak dla mnie to pół na pół, wszędzie gdzie byłem to pisali, że deliriant

Btw, cipacz na działać na receptory sigma oraz NMDA, bardzo bardzo skomplikowana substancja. Jestem prawie pewny że ten dyso-feeling powoduje oddzialowywanie benzy na NMDA, i do tego dochodzi deliryczny feeling poprzez działanie na antycholinergine.

Czyli, na moje huopskje łoko jest to dysocjant j deliriant jednocześnie, ale musiałby się wypowiedzieć ktoś msdrzejszy
  • 69 / 26 / 0
Kannabinoid, dysocjant i stymulant głównie, efekty deliryczne w dużych dawkach z tego co wiem biorą się bardziej z silnej aktywacji receptorów kannabinoidowych w połączeniu z działaniem na inne receptory niż działania antycholinergicznego które nie jest jakieś mocne, jeśli w ogóle jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.