Więc myślę że ten post to dobry wstęp do tego tamtu, pozwólcie że zacznę bo mam parę pytań:
1. Czy jest jakakolwiek możliwość kupienia GrowKita Magicznych Trufli lokalnie, z tego co mi wiadomo tak jak w przypadku zwykłego growkita nie zawierają one substancji psychoaktywnych więc powinny być ogólnie dostępne na Polskim rynku a nigdzie nie znalazłem strony która takie coś oferuje a zależy mi na tym żeby grzybnia(?) Nie tłukła się przez 1500km z Holandii.
2. Z takiej trufli trudno pobrać print tak jak w przypadku zwykłych grzybów, czy jest jakakolwiek możliwość reprodukcji tak jak w przypadku np oldshoolowych Goldenów?
3. Jeśli tak, jak to wygląda, jakie jest potrzebne do tego podłoże, przechowywanie, wilgotność, temperatura, naświetlenie lub jego brak, czas wzrostu, zbiory i tak dalej...
Krótko mówiąc zależy mi na rozpoczęciu wątku na temat hodowli i pytań początkujących w stylu artykułu od naszej @CATCHaFALL tylko w temacie Magicznych Trufli, pozdrawiam
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.