Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
THCV
Nieprzeczytany post autor: Shiruz »
wczoraj testowałem THCV w postaci cartrige 1,1ml o składzie 40%THCV+20%CBG+20%CBN z terpenami/smakiem green crack.
konsystencja- ''najrzadsze"w porównaniu do hhc-o,hhc-p i h4cbd.
wziołem 4 duże buhy.

działanie:
-bardzo przyjemne, błogie uspokojenie ciała i umysłu, pełen relaks&chill, efekt lekkiego high.
-działanie rozkręca się z upływem czasu co na+
-lekko siada na oczy co na + lubię ten efekt
-profil działania w stylu indica, co trochę zaskakuje bo teoretycznie miało działać pobudzająco:)
-bardzo duży plus za to ,że nic nie gryzie w gardło i nie dusi
-smak przyjemny i dużo dymku
-czas działania napewno ponad 1h, nie wiem dokładnie, zasnołem.

minusy:
-brak

ogólnie polecm nie ma tej mocy co hhc-o,hhc-p, ale moim zdaniem dużo lepsze od h4cbd i cbd.
  • 182 / 58 / 0
Ja mam mieszane uczucia w stosunku do THCV. Palone samo działa wręcz stymulująco i hamująco apetyt, ale ta stymulacja nie jest szczególnie przyjemna. Za to wczoraj spaliłem lolka z miksu haze, trochę bubble gum, trimów CBD i okruchów haszu z THCV. Efekt był bardzo przyjemny, początkowo nie czułem w ogóle zwiększonego apetytu, po jakiejś godzinie coś zjadłem, ale nie miałem ochoty żreć, jak to mam zwykle po paleniu, tylko smakować. Słuchałem sobie podcastu na YT o zwierzętach i bardzo przyjemnie mi się słuchało. Nie gubiłem wątku, byłem mega zaciekawiony. Gdzieś po 2,5 godziny weszła ogromna senność i się położyłem spać. Obudziłem się po 8 godzinach mega wypoczęty.

Także jak dla mnie palenie THCV solo raczej nie ma sensu, natomiast będę dalej eksperymentował z miksami.

No i taka ciekawostka, niektóre odmiany marihuany zawierają pewną ilość THCV. Nie tylko te specjalnie uprawiane dla tego związku jak np THC Victory, ale też takie klasyki jak Durban Poison.
ODPOWIEDZ
Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.