Mi to wygląda na przelanie, zbyt małą ilość słońca i generalnie bardzo słabe warunki.
Konopie to nie rzeżucha i żeby to miało sens, trzeba się naprawdę postarać.
Spójrz na moje auto Gelato z zeszłego sezonu. 15 L materiałowa doniczka (pełna), dobra ziemia z perlitem, mnóstwo słońca i troski. Plonu wyszły 2 duże słoiki i jeden mniejszy - łącznie jakieś 3-4 L. Kosa taka, że wprowadza w trans fotelowy tak mocno, że można się zdziwić, że to pod polskim słoneczkiem rosło.
Nie jestem specem, kupiłem jakaś lepszą ziemię, większą doniczkę, zasialem auto afghan i z ciekawości czy coś wyrośnie.
Jak masz zdrowe nasionko, to taka jest kolej rzeczy, że wyrośnie z niego roślina.
Ja bym z nią niczego już nie robił, bo to stracona sprawa. odległości między piętrami są tak duże, że słońca miała pewnie raptem max 3-4 godziny.
Jeśli kolejnym razem intencją nie będzie ciekawość, a zebranie jakiś sensownych plonów, sugeruję lepiej się przygotować zaczynając od wiedzy teoretycznej.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.