...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Cześć. Mam 19 lat . Eksperymenty z używkami zacząłem w wieku 15 lat , na początku była to marihuana , której sporo przepalilem , gdzieś w wieku 17 lat zacząłem zażywać mefke średnio co 2 tygodnie , z dłuższymi przerwami najdłuższa przerwa to było 5 miesięcy. Mój problem polega na tym , że nie mogę zrobić dłuższej przerwy np. rok a chciałbym już wogole tego nie brać! Kolejnym problemem jest niemoc w Poznaniu nowych dziewczyn, cały czas wydaje mi się, że źle wyglądam i idealizuje innych (kiedyś tak nie było) , wydaje mi się , że to wszystko przez te używki, ponadto czuje , że moja psychika bardzo się pogorszyła. Co mam w takiej sytuacji zrobić? Czy jest jakaś nadzieja?
  • 768 / 105 / 0
@DanJas13

Zawsze jest nadziej chłopaku. Masz dopiero 19 lat. Zacznij od pójścia do terapeuty uzależnień w swoim mieście. Wiem, trochę głupio ale uwierz. To żaden wstyd. Nie tacy jak ty tam lądowali z nie takimi problemami jak twoje i żyją. Opowiesz mu to co tu napisałeś i napewno postara ci się pomóc. Może stwierdzi że potrzebujesz pomocy psychiatry. To cię też pokieruje. Jednak twoim pierwszym i najlepszym krokiem powinno być pójście do terapeuty. To żaden wstyd. ! Są jeszcze psychiatrzy którzy też znają problem uzależnień ale oni będą pisać ci prochy a może jeszcze nie jesteś w takim stanie że ich potrzebujesz. Więc jeszcze raz powtórzę. Terapeuta od uzależnień. !
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 36 / 0
Koniecznie terapia uzależnień i pamiętaj, masz dopiero 19 lat i masz całe życie przed tobą.
Terapia pomoże ci uświadomić, że nie jesteś sam z takim problemem na świecie i bardzo dużo osób jest podobnych do ciebie.
Na 99% terapeuta/terapeutka wyślę ciebie do psychiatry, po obstawę lekową.
Będzie dobrze uwierz mi oraz w siebie.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.