Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 157 / 20 / 1
Cześć!

Które leki aktywizują, dają trochę więcej motywacji do działania, napędu, ale bez chamskiego noradrenalinowego kopa?
Lub na jakie receptory musi działać lek, żeby tak aktywizował?

Pozdrawiam serdecznie,
Maciej
  • 1005 / 270 / 0
No to juzna pewno wiesz, że z neuro to sulpiryd i amisulpryd budzi do życia ociężale depresyjne glowy. Plus te leki nie muszą się rozkręcać i działają od pierwszej przyjętej dawki.

Slyszalem jeszcze, ze podobne dzialanie ma flupentiksol oraz arypiprazol, aczkolwiek tych produktów nie stosowalem na sobie.
  • 157 / 20 / 1
@GermanskiOprawca z neuro najbardziej byłbym za ami, ale boję się długotrwałych skutków ubocznych. Tycia, wysokiej prolaktyny czy nawet gdzieś czytałem, że może trwale uszkadzać mózg.

Na razie co mi jeszcze przychodzi do głowy to buspiron, selegilina, baklofen, choć żadnego z tych leków nie brałem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.