Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Problem z uregulowanie receptorów GABA po pregabalinie może być taki że ona na te receptory nie działa. Tylko na kanały wapniowe.
Ja już za rok na 750 , czasami więcej. I w sumie czuje się spoko :)
22 marca 2022Bulwka pisze: Jestem 5.5 miesiąca bez brania. Czy się coś zmieniło? Niewiele. Głody u mnie są silne, jakby każda sytuacja, która wzbudza we mnie złe emocje jest zapalnikiem do myślenia o poczuciu ulgi. Ale z tym sobie radze. Najbardziej zastanawia mnie kiedy zacznę czuć coś pozytywnego. Na razie najlepsze co mogę poczuć to obojętność, reszta.to lęki, złość, rozdrażnienie itd. Poza tym dominuje brak chęci do zrobienia czegokolwiek, to się praktycznie nie zmienia. Jakby każdy dzień to walka z samym sobą żeby zrobić prostą rzecz. Ciężko jest i mimo, że nie chciałabym się spowrotem wjebac, bo skutki brania odczuwam bardzo mocno i ciągle się pilnuje, to jednak ciągnie bardzo do poczucia ulgi i tego chwilowego klepnięcia.
Jakie są u Ciebie te negatywne skutki brania pregi?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.