Przy 5% syropie, kazdy mililitr (5mg lewo), odpowiada więc 10 mg metadonu. W teorii. W praktyce wiele osób twierdzi, że przy porównaniu odpowiadających sobie dawek np. 100 mietka/50lewo, ten drugi jest słabszy niż racemat. Ja sama nie powiedzialabym, że lewo do zwyklego mietka to więcej niż 1/1,5.
No i kolejną wadą jest to, że dużo osób dostających lewo zaczyna go pukać, ze względu na zawartość procentową.
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brown
23 maja 2021Bebeusz pisze: Siemka, jakie polecacie dawkowanie levometadonu przy zerowej tolerce? Dorwałem 13ml specyfiku, poczytałem troche ulotke, myśle 4ml będą ok. Pod jezyk, chwile przepłukałem usta i połknąłem, lekkie ciarki i ciepło w żoładku. Myśle może jakiś wałek ale po ponad godzinie jak weszło to miazga, wszystko by było git tylko muli strasznie i co jakiś czas wymioty. Dodam że brałem w sobote ok 23 a jest niedziela 18 i nadal czuje działanie tego dodam że koło 10 walnąłem 1mg alpry na spokojny dzień. Przejdzie mi to do jutra?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.