Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 121 / 5 / 0
Ogólnie mówiąc "bezpieczna" dawka dobowa ibuprofenu to:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ibuprofen#Przedawkowanie pisze:
Maksymalna dawka dobowa bez konsultacji z lekarzem 1,2 g
Z tym że ciężkie są przypadki zatrucia ibuprofenem z leków OTC:
Zatrucie zaczyna się oczywiście, ale nie zawsze od przyjęcia ponad 1,2 g na dobe (tutaj mogą być wyjątki dlatego zawsze róbcie ekstrakcje)
Pojawia się spadkiem ciśnienia nie pamiętam czy potliwość wystąpiła, badykardia, zaburzenia widzenia, zawroty głowy (tutaj nie wiem czy kodeina tego też nie spotęgowała).
Wymioty mogą wystąpić z tym że dawka kodeiny którą przyjęłem była dosyć spora także tutaj mam mieszane uczucia.
Można sobie reszte doczytać na wikipedii.
Najważniejsze jest to że nie wystąpiło żadne krwawienie z przewodu pokarmowego.
To ogólnie było dosyć dawno temu wiadomo że bez tolerancji nie zrobiłem ekstrakcji z 36 tabletek czyli:
Około 7.2g ibuprofenu %-D %-D
Około 460.8mg kodeiny %-D %-D
Piszę to jako przestrogę dla innych że takie dawki powodują znaczące wydłużenie działania (wiadomo że wypiłem to na pusty żołądek) a czas działania to jakieś 6-8h (z tym że jest nie przyjemnie) %-D
Ciśnienie i plus były bardzo mocno obniżone ciężko było oddychać, ciężko było ogólnie funkcjonować bo miałem tak obniżone jakbym miał zaraz zemdleć (z natury mam obniżone ciśnienie)
Przy czym należy znaczyć że nieźle się wyrzut histaminy był tak duży że aż się porządnie do krwi podrapałem.
Wiem że takie dawki na forum to nic ale na prawdę filtrujcie to, nie ważne czy ibuprofen czy paracetamol bo szkoda mieć takie side effect'y jak ja tu opisuje ku przestrodze (po co potem nie potrzebnie dzwonić po Rke albo latać po SORach).
Ostatnio zmieniony 15 marca 2021 przez ykb, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1195 / 223 / 32
Edytuj post dopisując, jak już ten wątek założyłeś, od jakiej ilości pojawia się zatrucie i czym się kończy (tak bardziej szczegółowo, naukowo).
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
ODPOWIEDZ
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.