...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 24 / 1 / 0
Witam,

Jestem miesiąc na ciągu od Browna, palonego, obecnie jakieś 0,7 -0,8 dziennie palę.

Chcę się odtruć w domu, w apteczce mam:

Tramal retard 35 tab. 100 mg
Skudexa 10 tab 75 mg tramca

Benzo - Bromazepam 3 opakowania 6mg

Pregabalina 150 mg 3 opakowania po 56 kaps w opakowaniu

Co do pregabaliny brałem ją długo terapeutycznie, więc mnie tak mocno już nie kopie. Dawkowałem 300 mg dziennie przez około 1 roku.
Od miesiąca nie biorę.

Jak to rozpisać w miarę bezboleśnie zeby przejść przez detoks?

Pozdro
  • 3216 / 392 / 0
4-5 dni - pal jak najmniejsze dawki, byle skręt się nie pojawił
Potem :
2-4 dni - zero browna, 300 - 400 mg Tramalu plus 6 mg bromazepamu/dzień rozbite na dwie dawki rano i wieczorem.
Dalej już dawki dobieraj sam, zależnie jak się będziesz czuł, ważne zeby schodzić w dół. Postaraj się tak to rozłożyć, żeby zejść do zera w ciągu około 2 tygodni.
  • 384 / 39 / 0
Najlepiej rzuć to w pierony, im dluzej bedziesz palić tym gorzej dla Ciebie, przerzuc sie na apteczna kodeine.
Uwaga! Użytkownik NicNieBralem2000 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.