rozumiem że karta EKUZ pozwala na korzystanie z zagranicznego "NFZ-u" za darmo, tzn. że mogę przyjść do takiego lekarza z kartą choroby z rodzaju F i przepisze mi benzo? Tu raczej mam pewność, że tak, ale czy mogę sobie zrobić rundkę po takim Bohuminie, Ostrawie czy innym Budapeszcie i okazywać w przychodniach karty EKUZ + karty z chorobą i załatwić sobie x recept? Czy jest to jakoś kontrolowane?
Wiem, że w Polsce na NFZ można być tylko w jednej przychodni, ale jakby ktoś miał jakieś wieści i źródło jak to jest z zagranicą to byłoby git.
Znajoma była u koleżanki w UK i źle się poczuła. Nie było to w żadnym stopniu zagrożenie życia ale zdecydowała się pójść do szpitala. Została podobno dokładnie zbadana i standardowo dostała paracetamol czy inny ibuprofen. kilka tygodni później zadzwonił ktoś z NFZ i dopytywał się szczegółowo dlaczego była u lekarza, co się stało, czy było to konieczne itd...
Podsumowując jedna wizyta po benzo pewnie by przeszła ale 2-3 w tym samym tygodniu dniu pewnie by zostały uznane za wyłudzenia czy jakieś inne przekręty.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.