Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
https://pl.wikipedia.org/wiki/Terapia_n ... kiej_dawce
Ogólnie rzecz biorąc, koncept jest taki:
Naltrekson w małych dawkach „oszukuje” mózg, blokując receptory endorfin (hormonów szczęścia). W rezultacie mózg „myśli” że brakuje mu endorfin, zatem produkuje ich więcej.
Istnieje taki preparat na odchudzanie (dostępny na zwykłą reckę) o nazwie Mysimba zawierający 8 mg naltreksonu i 90 mg bupropionu, niestety kosztuje ponad 400 złotych
Zwykłe leki z samym naltreksonem też nie są tanie ale na pewno wyjdzie ekonomiczniej kupić je i dzielić tabletki na kawałeczki.
Mniemam, że pomysł masz stąd:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Terapia_n ... kiej_dawce
czy też nie googlowałeś?
https://erowid.org/experiences/exp.php?ID=108953
Ta pani uważa, że masz rację i naltrekson powinno się dodać do systemu wodociągowego.
Nie jestem medykiem, a cykl Krebsa podsuwa mi myśl "nierówne kółeczko".
Znalazłem w sieci na ten temat mnóstwo książek ale nie będę ich czytał tylko żeby podać ci odpowiedź. Wiem tylko jedno. Jeśli coś wydaje się być cudownym lekiem w małej dawce, a w dużej jest trucizną dla zdrowych/zazwyczaj pomaga chorym to może skonsultuj to z lekarzem.
Pewna użytkowniczka forum (powiedziałbym "doświadczona") miała implant z naltrexonem. Z jej słów wynikało, że niezbyt jej pomógł. Skorzystaj z forumowej wyszukiwarki, pewnie znajdziesz jej wypowiedzi na ten temat.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
Jak tylko zobaczyłam na pewnym portalu z ogłoszeniami, to pomyślałam, że niezła kombinacja, jak już odstawimy opio i mamy depresję poopioidową (bupropion da dopaminę i zadziała antydepresyjnie, naltrekson tak samo i spowoduje, że zepsute receptory opioidowe zaczną się szybciej regenerować).
Czemu nikt tego nie próbował i o tym nie pisze?
Umrzemywcierpieniu, co masz na myśli, mówiąc: "a cykl Krebsa podsuwa mi myśl "nierówne kółeczko"."?
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
scalono /Devixo
DOBRA MAM
ale wkleję dla zainteresowanych;
Każda tabletka Mysimba zawiera 8 mg chlorowodorku naltreksonu (co odpowiada 7,2 mg naltreksonu) oraz 90 mg chlorowodorku bupropionu (co odpowiada 78 mg bupropionu).
Biorę Mysimbę czwarty tydzień (od wczoraj 4 tabsy dziennie) plus 15mg Breintellixu. Działanie Mysimby czułam tylko pierwsze dwa dni na najniższej dawce, ale to raczej brzuch mnie bolał po wszamanej dzień wcześniej Dorecie.
I teraz pytanie- czy czekać aż ta Mysimba się rozkręci, czy olać temat? Dopiero zaczęłam brać pełną dawkę, ale nie czuję nic, totalnie. Ewentualnie mogę pozwolić sobie na jeszcze jedno pudełko (400zl), a potem olewam, bo to zdecydowanie nie na moją kieszeń. No chyba że ktoś z Was miał takie doświadczenie, że np. zaczęła działać przy trzecim czy czwartym pudełku...
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.