Pomoze mi ktos zdiagnozowac co to za ustrojstwo? to wina ziemi, szkodnikow?
Zaczalem pryskac naturalnym odstraszaczem na bazie czosnku ostrej papryki i jakis tam cuchnacych kwiatow
dzieki !
[mention]cebex[/mention] pozwoliłem sobie na zmianę tytułu tematu. Tego tutaj brakowało :)
Pzdr, TiJaz
Przyda się olej neem, albo olejek z drzewa hertbacianego, lub oba ;)
Łap linkacza
https://www.forum.haszysz.com/showthrea ... 3w-Przepis
Jak nie plaga kleszczy, ziemiórek to mikro pajęczaki..
Da się uratować, znajomego krzaczor był systematycznie konsumowany przez inne polne gady - nie dawaliśmy my Jej ( roślinie ) za dużych szans - ale oprysk wywarem z tytoniu - pomógł.
Działaj :)
pzdr
23 czerwca 2017TiJaz pisze: No i ładnie :)
Jak nie plaga kleszczy, ziemiórek to mikro pajęczaki..
Da się uratować, znajomego krzaczor był systematycznie konsumowany przez inne polne gady - nie dawaliśmy my Jej ( roślinie ) za dużych szans - ale oprysk wywarem z tytoniu - pomógł.
Działaj :)
pzdr
Jak ten wywar z tytoniu zrobic? Nie ma to wplywu potem na topy???
*tytoń z pół paczki , wsypujesz do litrowego słoika ( może być z całej paczki )
*Zalewasz tytoń gorącą wodą, zakręcasz i zostawiasz na 12-24h
*Po tym czasie okręcasz słoik - przez gazę przesączasz roztwór z tytoniu - zostaje brązowy, śmierdzący, trujący płyn. Ew. tak odlewasz z słoika, by kawałki tytoniu nie przedostały sie do spryskiwacza bo Ci go zatkają resztki tytoniu.
Spróbuj z połowy paczki zrobić ten wywar ( odrywasz tylko filtry, fajki do słoja ).
Ja przesadziłem , z 200g tytoniu zrobiłem taki wywar - spoko pomogło - ale popaliło liście. Nowe są już zdrowe, ale te starsze w ciągu 24h powykręcało.
W między czasie będziesz miał czas na zrobienie preparatu @Paktu
Powodzenia i daj znać jak tam
Być może powykręcały je te całe trujące syfy, którymi szprycują szlugi? Kto wie..
Wcześniej tylko kupnym się pryskało no i więcej nie wydawałem niż te kilka zł na paczkę fajek, przy czym tutaj ok 200g na pół litrowy słoik poszło + nie było rozcieńczane.
Ważne, żeby pomogło i żeby nie przesadzić z proporcjami - tak pisze - by nie popaliło ( nawet bym właśnie powiedział, że to jednak chemia w fajach, przy takim stężeniu narobiła szkód, o smrodzie nie wspomnę ) dlatego zacząć od połowy paczki - max paczka i słój litrowy , pod koniec dolać wody dla świętego spokoju.
pzdr
0.25 paramethryna 0.05 Tetrametryna
jade na spota!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.