Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
gnije jak plesn
przed smartfonami i monitorami i gmo i rc-kami"
Ja zdecydowałem się na leczenie małymi dawkami Clonazepamu, tolerancja na benzo nie zwiększa mi się od 3 lat. Alprazolam odradzam, działa 4-6 godzin, zaś Clonazepam jest łatwiejszy do odstawienia i działa około 12h. Po klonie znika mi dp/dr i lęki, około 80-90% poprawy widzenia.
PS Oprócz dp/dr i lęków, masz inne objawy HPPD? Chodzi mi głównie o wzrok (widzenie "2D", gigantyczny śnieg optyczny, powidoki, starburst, halo, falowanie przedmiotów i tekstu, smugi za obiektami czy "zanikanie" obrazu jak długo się patrzysz w jeden punkt, np. patrzysz się w lustro na swój nos a po jakimś czasie mózg zaczyna myśleć, że wszystko wokół ma taki sam kolor, w efekcie - zaczynają "znikać" Ci oczy, brwi, usta, a jak mrugniesz wszystko wraca do normalności). Też mam ten wirujący punkcik, tylko u mnie jest on fioletowy. U innych ludzi na forum hppdonline.com zdarzają się też zielone i właśnie niebieskie.
Przykłady:
Dade6996 - HPPD to jest loteria, ktoś dostanie po jednym tripie na grzybach, kogoś trafi po 10 latach zabawy. Jeśli chodzi o przeciwdziałanie, to jedyne, co może pomóc to rozsądne dawki, odpowiednie odstępy między tripami i sprawdzone substancje. Czasami przechodzi samo, często zostaje na całe życie. Co do substancji to ludzie z HPPD najczęściej wymieniają: grzyby psylocybinowe, MDMA (MDA), LSD i często RCki (np. NBOMy, 6-APB itp.)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.