Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Dexxter pisze:Czy, aby osiągnąć lepsze wchłanianie, to mogę ten plaster przylepić np w nosie, pod napletkiem czy nawet w dupie? Jest to w ogóle opłacalne.
W ogóle kwestia biodostępności przyjmowania różnych substancji jest bardzo ciekawa i planuję otworzyć ku temu duży konkretny wątek poruszający aspekty takie i owakie. I nie tylko o buprę by chodziło.
Ale do rzeczy, ad meritum, non omnis moriar:
- jest sobie paster bupry Transtec. Wycinam 2 x 2, wkładam do kapsla od spirytusu, zalewam 1 ml spirytusu, dziabię wykałaczką, czekam 15 minut. Wyciągam, wlewam po język (pod językiem jest lepsze wchłanianie niż w reszcie gęby - stwierdzone empirycznie i gdzieś o tym czytałem, etanol z buprą to jakieś 1.5 tego co Suboxone bez niczego.). Wchodzi pińcet razy szybciej i łosiemset razy mocniej.
Ale do rzeczy: straty, nadal są straty, gorsze toto niż IV i to w tzw. chuj. A to nie dobrze dla ćpuńskiej narodowości.
Pytanie: gdzie tu kurwa są straty? Jeśli nie czuć alkoholu już po 5 minutach to nie znaczy czasem, że wszystko się wchłonęło? Gdzie "uciekła" buprenorfina (zakładając, że nie obraziła się i nie poszła sobie jak to kobieta)? I tak, wiem, że substancja przedostaje się do membrany i potem dopiero wchłania się do układu krwionośnego. To też proszę brać pod uwagę w rozważaniach.
-> połykanie? Nie, nie ma połykania. Zresztą nawet jak kurwa mikro kropla alkoholu się przedrze do gardła to piecze w chuj i można to "wykryć".
-> parowanie? wtf?
Nie pozostaje nic innego jak zwykła kobieca nieprzewidywalność: buprenorfina to kobieta i działa jak chce.
Proszę o merytoryczne wypowiedzi.
Podsumowując: do użytku rekreacyjnego bunondol sniffem sprawdza się doskonale, zaś do schodzenia z dawek i redukcji fatalnie, więc jeśli chcecie się leczyć i wyzerować to wrzucajcie pod język jak farmaceuta przykazał.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Będę wdzięczny za wskazówki/odpowiedzi ;)
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Nie wiem, czy znajdziesz tu kogoś, kto stosował / stosuje buprenorfinę w ten sposób :P
Znalazłem taki opis: http://www.klinikazdrowejkosci.pl/pdf/s ... anstec.pdf
Orientuje się ktoś, czemu takie działania są w instrukcji naklejenia? To niedotykanie kleju, to już w ogóle paranoja
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.