Najbardziej nurtujące mnie kwestie, to te, z smsami i zdjęciami/filmikami. Co może grozić osobom, od których ewidentnie w smsach załatwiałem palenie i czy coś może grozić osobom, które na owych zdjęciach/filmikach spożywały nielegalne substancje psychoaktywne?
fuckmylife pisze: Co może grozić osobom, od których ewidentnie w smsach załatwiałem palenie i czy coś może grozić osobom, które na owych zdjęciach/filmikach spożywały nielegalne substancje psychoaktywne?
http://maciejkowalski.natemat.pl/123853 ... -marihuany
Artykuły w związku z moją sprawą, nawet nie miałem pojęcia, że Wolne Konopie sharenęły to na fejsbuku. Moja mina, gdy się o tym dowiedziałem
Konsekwencje mogą być bardzo różne, wszystko zależy od tego, co znajdą u tych osób, a także od tego jakie ciekawostki znajdą na Twoim telefonie.
Natomiast umorzenie postępowania ze względu na niską szkodliwość społeczną jest okazją do wyjścia bez szwanku z całej sytuacji. Ale wtedy kluczową sprawą jest fakt, iż używasz narkotyku jedynie sporadycznie, nie przywiązujesz się do niego i to była jednostkowa sytuacja, w której zostałeś złapany. Natomiast na telefonie widać (z tego, co piszesz), że imprezujesz z mj często, obracasz się w takim towarzystwie i niespecjalnie się z tym kryjesz.
Ogólna idea i wzór tutaj, ale musisz go dopracować: http://idealistka.wolnekonopie.org/2013 ... anii-wzor/
Osobom ze zdjęć, raczej nic specjalnie nie grozi, osobom z smsów jeżeli miały telefon na kartę też nie, ale już jeżeli byłby to abonament, to mogą ich wezwać na świadków.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.