Najbardziej nurtujące mnie kwestie, to te, z smsami i zdjęciami/filmikami. Co może grozić osobom, od których ewidentnie w smsach załatwiałem palenie i czy coś może grozić osobom, które na owych zdjęciach/filmikach spożywały nielegalne substancje psychoaktywne?
fuckmylife pisze: Co może grozić osobom, od których ewidentnie w smsach załatwiałem palenie i czy coś może grozić osobom, które na owych zdjęciach/filmikach spożywały nielegalne substancje psychoaktywne?
http://maciejkowalski.natemat.pl/123853 ... -marihuany
Artykuły w związku z moją sprawą, nawet nie miałem pojęcia, że Wolne Konopie sharenęły to na fejsbuku. Moja mina, gdy się o tym dowiedziałem
Konsekwencje mogą być bardzo różne, wszystko zależy od tego, co znajdą u tych osób, a także od tego jakie ciekawostki znajdą na Twoim telefonie.
Natomiast umorzenie postępowania ze względu na niską szkodliwość społeczną jest okazją do wyjścia bez szwanku z całej sytuacji. Ale wtedy kluczową sprawą jest fakt, iż używasz narkotyku jedynie sporadycznie, nie przywiązujesz się do niego i to była jednostkowa sytuacja, w której zostałeś złapany. Natomiast na telefonie widać (z tego, co piszesz), że imprezujesz z mj często, obracasz się w takim towarzystwie i niespecjalnie się z tym kryjesz.
Ogólna idea i wzór tutaj, ale musisz go dopracować: http://idealistka.wolnekonopie.org/2013 ... anii-wzor/
Osobom ze zdjęć, raczej nic specjalnie nie grozi, osobom z smsów jeżeli miały telefon na kartę też nie, ale już jeżeli byłby to abonament, to mogą ich wezwać na świadków.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.