Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam wszystkich :-)
Mam takie jedno pytanie i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, przyznaje się, że w tym wszystkim jestem nowicjuszem.
Mianowicie chodzi o to, że szukam jakiegoś |specyfiku", który dostarczy mi konkretne doznania ;-)
Czy istnieje "coś" co po zażyciu pozwoli mi śnić na jawie? Chodzi mi o to, aby po zamknięciu oczu widzieć i uczestniczyć w scenach, które sobie wymyślę w czasie rzeczywistym - coś podobnego do snu, ale kontrolowanego. Nie chodzi mi, aby widzieć byle jakie, losowe haluny tylko własnie, aby widzieć dokładnie to co się chce (wykorzystywać siłę wyobraźni). Przykładowo chce się znaleźć na wodospadem i tak się dzieje.
Istnieje jakiś specyfik, który potrafi wywołać takie atrakcje?
Jeżeli pytanie jest w złym dziale to sorki :-)
  • 195 / 2 / 0
Nic takiego nie istnieje. Masz wyobraźnie po cholerę Ci narkotyk, żeby odtwarzać to samo? Poszukaj w dziale etnobotanika info na temat jakiś ziół snu (nie wiem jak to się nazywa dokładnie). Nie chcę mi się Ciebie pouczać, że jesteś za młody i możesz wpierdolić się w poważne kłopoty przez dragi, ale zanim zaczniesz zadawać pytania i kombinować sobie materiał, mógłbyś poczytać trochę postów na forum. Może Ci się odwodzi, albo przynajmniej nie będzie trzeba wzywać pogotowia na ratunek.
  • 4 / / 0
Bliżej mi do 30 niż do 25 lat więc o psychikę się nie martw ;)
Wyobraźnia nie ma szans z doznaniami z snu, gdzie można wszystkiego dotknąć i poczuć jakby to było prawdziwe.
  • 2979 / 256 / 0
Breakthrough po DMT ;]

Substancja której szukasz raczej nie istnieje, choć nodding po opiatach częściowo spełnia Twoje wymagania. Jednak gra nie warta świeczki, wpierdolisz się w opio i na co Ci to ? ;)

Na świadomy sen podobno pomaga african dream root. Nie testowałem więc nie potwierdzę, a jako ciekawostkę dodam, że lamotrygina zajebiście zwiększa klarowność snów, są one też bardziej logiczne i poukładane.
  • 2652 / 387 / 0
Nodding to nie to. Polecam poczytać na temat świadomego śnienia, bo to jest dokładnie to, co by spełniło Twoje oczekiwania i w dodatku bez używania jakiejkolwiek substancji. Jak weźmiesz dysocjanty, czy psychodeliki, nie będziesz mógł do końca kontrolować halucynacji, bo steruje tym przede wszystkim Twoja podświadomość i emocje, z których nie do końca zdajesz sobie sprawę. Nie jest to żadne śnienie na jawie, tylko zmiana postrzegania rzeczywistości podczas, gdy jesteś świadomy.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 2 / 0
To może amanita Muscaria? %-D
  • 4 / / 0
Gdzieś pisało na tym forum, że na drugim plateu DXM pojawia się przy zamkniętych oczach wyostrzona wyobraźnia. Czy to czasem nie jest to czego szukam?
  • 15 / / 0
Może chodzi ci o świadomy sen ?
Specyfiku jako tako na to nie ma, trzeba ćwiczyć. Na necie znajdziesz dużo informacji na ten temat, sam praktykuje świadome śnienie i trzeba przyznać, że jest świetne.
Są specyfiki, które ułatwiają świadome śnienie np:
- Melatonina (bez recepty w każdej aptece)
- Środku uspokajające, barbiturany
- Niewielkie dawki psychodelików, powodujących wydzielanie się serotoniny
- Duże ilości czekolady przed snem (minimum dwie tabliczki)
  • 6 / / 0
Czy tylko ja mam tak po opiatach jak kolega opisał? Tzn może to nie jest idealnie to, ale podczas noddingu odczuwam coś na granicy snu i wyobrażenia co jednocześnie jest cholernie realistyczne jak sny i częsciowo kontrolowane jak normalne myśli??

Coś w tym stylu występowało u mnie też po DXM, ale po dużo łatwiej myśli się rozpraszały i schodziły własnym torem a poza tym klamka od drzwi radząca człowiekowi, żeby się powiesił nie zachęca do brania danej substancji :twisted:
  • 562 / 29 / 0
nekox pisze:
Gdzieś pisało na tym forum, że na drugim plateu dxm pojawia się przy zamkniętych oczach wyostrzona wyobraźnia. Czy to czasem nie jest to czego szukam?
Nie, obrazki które pojawiają się wtedy przy zamkniętych oczach wyświetlają się losowo. Nie masz wpływu na to co widzisz.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.