...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 143 / 3 / 0
Hej. Chciałam być dobra i leczyłam się kiedyś ssri - w tamtym roku, a w tym roku w szpitalu mi klozapinę neuroleptyk podali. I teraz mam pytanie do Was - jak odstawia się takie leki, czy można od razu? Czy będzie to może szok dla organizmu.

Co prawda to prawda - fizycznie mi leki pomogły. Z drugiej strony skutki uboczne nie minęły.

Jestem emocjonalne zombie.
"Słowo trauma z greki oznacza ranę, a wie pan jak jest sen po niemiecku? Traum. Rany rodzą potwory"

http://blackoleander.blogspot.com/
  • 22 / / 0
A mogę wiedzieć:
-Jakie ssri brałas
-ile czasu
- Z jakimi fizycznymi objawami walczyłas za ich pomocą
- jakie skutki uboczne ci zostały?
dzieki z góry
Uwaga! Użytkownik durbanpoison nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Czemu nie zapytasz lekarza jak to odstawić? To byłaby najlepsza opcja nie wiem czy wiesz...
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 143 / 3 / 0
ssri - z żadnymi fizycznymi objawami, dali mi je na nerwice, lęki.
2 miesiace ssri.
Teraz biore kllozapine i arypiprazol ponad 4 miesiace
skutki uboczne to akatyzja i problemy z uczeniem sie , emocjonalne zombie i otepienie, zamulenie

Nie pytam lekarz, bo kaze mi je dalej brac
"Słowo trauma z greki oznacza ranę, a wie pan jak jest sen po niemiecku? Traum. Rany rodzą potwory"

http://blackoleander.blogspot.com/
  • 3523 / 55 / 0
neuroleptyki odstawiaj stopniowo bo może pojawić się bezsenność
  • 2652 / 387 / 0
Robotnica leków psychotropowych nie należy odstawiać nagle, czasem schodzenie z dawek trwa miesiąc lub dwa i jest o wiele bezpieczniejsze dla organizmu, gdyż przy nagłym odstawieniu mogą się pojawić bezsenność, drażliwość, konwulsje czy również mdłości i wymioty. Mimo porad jakie tutaj dostaniesz, odstawianie tych leków musi się odbywać pod ścisłym nadzorem lekarza, przy czym ty musisz się stosować do zaleceń, a nie odstawiać samowolkę. Zastanów się nad tym, bo chodzi tutaj o Twoje zdrowie zarówno psychiczne, jak i fizyczne.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.