Zaburzenia percepcji i senność to czasami norma, dla osób, które nie są 'uzależnione'
Ogólnie rzadko kiedy miałem takie stany jak ty opisujesz, pamiętaj o podświadomości, to ona jest twoim największym przyjacielem jak i wrogiem. Dzięki niej możesz wszystko, więc nastaw się pozytywnie, a może tego nie będziesz zauważać, a wkręcanie sobie złych rzeczy/bad tripów to ta druga strona medalu. Poczytaj sobie o świadomym śnieniu, a przekonasz się o czym mówię. ;-)
Maryhuyna sprawia, że potrzebujemy więcej snu, więc nieogar w następnym dniu to norma. Ale że kilka dni? W sumie to ja może też tak miałem ale było to tak dawno temu, i tyle już w życiu przejarałem, że nawet o tym nie wiem
No i popróbuj z różnymi odmianami (indici, sativy, możesz jakiś hasz), bo baaardzo różnią się od siebie efekty.
to nie jest nic złego, po prostu nie skupiaj się na tym :)
’this could be heaven or this could be hell’
Then she lit up a candle and she showed me the way
There were voices down the corridor,
I thought I heard them say...
Welcome to the hotel california
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe