Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Co jest najelepiej nadaje się na podkład?/Czego najczęściej używasz jako podkład?
marshmallow (prawoślaz lekarski)
26
18%
damiana
9
6%
mullein (dziewanna drobnokwiatowa)
4
3%
coltsfoot (podbiał pospolity)
14
10%
szałwia lekarska
10
7%
mięta pieprzowa
9
6%
tytoń
17
12%
konopie
12
8%
fake hash
9
6%
inne roślinki
5
4%
nie robię maczanek, wapuje proch
27
19%

Liczba głosów: 142

ODPOWIEDZ
  • 45 / / 0
Czego używacie jako podkładu na maczanki i dlaczego?
  • 227 / 5 / 0
Dziewanna jest z wielu względów ciekawa [ale porównanie z innymi mam niezbyt bogate]. konsystencja umożliwia nabijanie bez tytoniu, jak i z tytoniem. W obu sposobach smak jest dobry. Dym nie gryzie w gardło, a całość ma dość łagodny i neutralny zapach.
  • 64 / 5 / 0
Fajna alternatywa dla wszystkich popularnych podkładów to topy kwiatów herbacianych.
  • 310 / 5 / 0
Marshmalow prawozlaz ?przecież to dwie różne rośliny, osobiście polecam trawę mietowa ale udało mi się ją kupić tylko w egipcie od ulicznego handlarza :-(
  • 45 / / 0
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "topy kwiatów herbacianych". Rozwiń jakoś swoją wypowiedź bo brzmi to ciekawie (szczególnie słowo "topy").
Na angielskiej wikipedi pisze, że prawoślaz lekarski i marshmallow to ta sama roślina.
PS. Niech jakiś mod poprawi mój błąd w ankiecie (chodzi mi o usunięcie "jest" w pierwszym zdaniu) i doda jedną opcję do ankiety tzn. "nie robię maczanek, jem proch/rozpuszczam proch w alkoholu i piję".
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2013 przez sanki_z_budyniu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1472 / 26 / 0
Najlepszy wygotowany tytoń :-) ,jest najmniej przypałowy
  • 995 / 84 / 0
Moim faworytem jest prawoślaz, zaraz za nim podbiał... Najczęściej robię mieszankę ziółek w takich proporcjach w jakich najbardziej mi smakuje (prawy>podbity). Do tego celu używałem również szałwi (intensywny zapach/smak, trzeba mało dodawać), dziewanny (miałem grubociętą i mi nie smakowała), a także tradycyjnej marihuany ze zbioru znajomego(bez zastrzeżeń...:P). Chyba muszę pomyśleć na urozmaiceniem smaku, mięta brzmi ciekawie:)
  • 91 / 4 / 0
%-D WAPÓJE %-D PROH %-D . ewentualnie jak z lufki wygodniej, jak np. w plenerze wiatr to wtedy proch z tytoniem pół na pół albo 1:3, ale z niektorymi kanna trza ostrożnie ja\rać bo mozna sie zabic niechcacy %-D ja juz tyle razy umarlem dzisiaj po 5FAKB ze żyć ciezko :diabolic: , gdzie tyle pogrzebów w 1 dzień heheheehe :diabolic: :old: :diabolic:
  • 7 / / 0
Nie robie , aczkolwiek fajny mógłby być rezultat na kwiatach klip daggi oraz białego lotosu.
  • 3 / / 0
Kanna w spiryt, w spiryt tyton, suszymy i do maszynki do robienia fajek :*) :*)
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.