Zastanawiałem się wiele dni nad tą decyzją no ale w końcu pozytywnie rozpatrzyłem sprawę i buduję box'a, tak więc przejdźmy do rzeczy :)
A więc padło na wnękę w moim skromnym mieszkaniu i tutaj moje pytania i proźby do tych którzy się na tym znają i więdzą co dobre :D
I to są warunki które mogę zapewnić, do wnęki wejdzie mi box o wymiarach 70x100x20 (dł x wys x szer) no maksymalnie wysokość mogę podciągnąć do 130, mieszkam sam więc nie będzie problemów z wielu stron, no ale jak już wyżej powiedziałem jestem zielony co do plantacji i w związku z tym narzuca mi się pytanie co i jak po kolei. To znaczy jaki materiał użyć na box, jakie oświetlenie wykonać gdzie umieścić wentylację, jaką ziemię stosować, jakie nawozy używać , najlepsze nasiona pod te warunki itp. Na pewno wiecie o co mi chodzi i nie muszę tego ciągnąć a po za tym nie mam sił i ledwo widzę monitor, lecz dzielnie odpalam po jare z gibona po 2 tyg detoksu :D Mogę dodać że myślę o szybkich zbiorach i to że jak na razie z kasą dobrze stoję i wspólnie damy radę stworzyć coś pięknego i solidnego :D
Pozdro i południa !
Nie ma lepszej mozliwosci w PC.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
Ale gdyby ktoś w okolicy Pomorskiego miał problemy z wykonaniem samego boxa jak i elektryką służę radami i pomocą w budowie
Zbudowałem już kilka pudełek od lustrzanych po 2 metrowe poziomowe szafy z filtrami węglowymi
Sam nie mam warunków do eksperymentów lecz zaplecze techniczne i pewne doświadczenie już jest
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.