Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 761 / 13 / 0
Na jakiej zasadzie działa eliksir/serum prawdy? Na paru filmach widzałem- nie wiem jak to sie ma do reali-, że w sumie ludzie byli w stanie odmówić prawdomówności, ale był to dla nich całkowity rozpierdol psychiczny.

W sumie po 4-MMC też nie umiałem kłamać, ale raczej podchodziło to pod długi jęzor niż o nie kłamanie...
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Na Discovery czy tam Planete kiedyś wspominali o serum prawdy, że to luminal/fenobarbital.
  • 5299 / 104 / 0
Benzo z partyzanta w Whiskey potrafi czynić cuda ;] Nie przesadzać z benzo
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 106 / / 0
benzo + alko
alko + feta ( najpierw alko potem feta)
alko + bieluń + feta
Uwaga! Użytkownik ebbing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 625 / 28 / 0
http://www.youtube.com/watch?v=ToQ8PWYnu04
luminal + Delirianty
Tutaj np podobno wystarczy sam deliriant i ludzie robią wszystko, nie wiem ile w tym prawdy nigdy jeszcze deliriantów nie próbowałem
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 761 / 11 / 0
duldidaj pisze:
Na Discovery czy tam Planete kiedyś wspominali o serum prawdy, że to Luminal/Fenobarbital.
Wątpię, pewnie zapamiętałeś, że to barbiturany, ale już nie do końca jakie...
CIA eksperymentowało z pentotalem sodu (thiopental) i amytalem sodu (amobarbital). Rzeczywiście łączono te barbiturany z deliriantami tzn. ze skopolaminą. W ogóle hioscyna była pierwszym stosowanym na szerszą skalę serum prawdy, a przynajmniej najbardziej popularnym, gdyż jej obraz utrwalił się w amerykańskiej popkulturze.
Prócz tego eksperymentowano z wieloma narkotykami, głównie na myśl przychodzi mi LSD i psylocybina, ale też różne opio, benzo, amph i inne...
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 761 / 13 / 0
Ok ok,

tylko spójrzcie na ludzi, którzy są pod wpływem takiego serum. Nie są zbytnio uspokojeni. Raczej ich wykręca. Chyba, że tak działa barbi podana dożylie/domięśniowo/
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Niektórym to wystarczy tylko flaszka, albo dobra kreska.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 4 / 0
Wódka otwiera słowiańską duszę jak mało co. W połączeniu z amfetaminą potrafi znaleźć tam rzeczy, które nawet sami przed sobą ukrywaliśmy.
And I forget just why I taste, oh yeah, I guess it makes me smile
http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg
  • 1709 / 11 / 0
Można też zaliczyć do tego mefedron :cheesy:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.