Tytoń ma osobny dział → >LINK<
damiana
klip dagga-płatki (osobiście bardzo polecam:)
Canavalia maritima
Zobacz "wypelniacz ziolowy" w SS-nie palilem, ale wyglada ciekawie
Ilex guayusa- choć używa sie jej jako napar to mi smakuje palona.
raz na wsi dawno temu zostałem poczestowany roślina co przypominała tytoń ale nie było nikotyny
Do lolków sprawdza się świetnie, dobrze się pali, nie przygasa i ponoć to najzdrowsze co można użyć jako wypełniacz do palenia, oczyszcza płuca. Smak to rzecz dyskusyjna, mi podchodzi.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.