Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 80 / 22 / 0
Dziwi mnie ze jeszcze nikt sie ta roslinka tutaj nie zainteresowal :) Wedlug tego co mozna znalezc na necie ma bardzo wysokie stezenie DMT (1-3%!) i jest bardzo latwa w uprawie. I teraz pytanie, czy ktos z forumowiczow wie o niej cos wiecej i czy znacie jakies w miare wydajne sposoby ekstrakcji DMT z tejze roslinki ?
“The cost of sanity in this society, is a certain level of alienation”
― Terence Mckenna
  • 3900 / 245 / 13
Z każdej rośliny metoda jest taka sama w kilku odmiennych wariantach. Zasadź te phalarisy to zrobisz research;
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 80 / 22 / 0
Wlasnie mialem taki zamiar :) Nasiona mozna bez problemu na necie dostac.
“The cost of sanity in this society, is a certain level of alienation”
― Terence Mckenna
  • 451 / 14 / 0
a to nie jest czasem roślina pokrewna z Mozgą trzcinowatą -Phalaris arundinacea , no i udało ci się coś z tego wyciagnąc DMT ?
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 3127 / 27 / 0
Nikt nie wspomina, bo ekstrakcja z traw to poroniony pomysł. Ciężko wymierzyć, kiedy stężenie DMT jest odpowiednio wysokie, poza tym oczyszczanie jest dużo bardziej problematyczne, niż w przypadku ekstrakcji z kory mimosy.
High, how are you?
  • 3651 / 999 / 2
01 stycznia 2013warchlud123 pisze:
Wlasnie mialem taki zamiar :) Nasiona mozna bez problemu na necie dostac.
Nie ma jak to odkopać temat xD

Roślinka nadal legalna? Szukałem i nie mogłem znaleźć nasion, jedynie bliźniaczka Phalaris arundinacea jest dostępna.
sky is the limit
  • 16 / 2 / 0
i co w końcu udało się komuś jakoś sensownie pozyskać z tego DMT czy darować sobie bo myślę czy by nie kupić nasion
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.