Pisze magisterke na temat psychodelikow i potrzebne mi materialy wszelakie. Bardziej zalezy mi na naukowych opracowaniach, systematyce, dzialaniu od strony biologicznej, rozpowszechnieniu tego w polsce itp niz na opisach tripow, czy innym filozoficznym belkocie. Jestem na bardzo wstepnym etapie zbierania materialow, wiec wszystko sie przyda. Jesli ktos moze polecic jakies ksiazki, filmy, artykuly itp, bede wdzieczny. Jesli dodatkowo ktos ma mozliwosc podania linkow do tych materialow (ebookow chociazby), to jeszcze lepiej. Oczywiscie preferuje materialy przetlumaczone na polski, ale z angielskim tez daje sobie rade.
Z gory dzieki.
Znasz http://scholar.duckduckgo.pl/ ? Wpisz gatunek po łacińsku + coś i szukasz związku jaki odpowiada za aktywność. Następnie związek + pharmacology i masz opisany mechanizm.
Przejrzyj także forum, zwłaszcza posty użytkowników derb i surveilled.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.