http://allegro.pl/aab-super-silent-fan- ... 18394.html
Przy minimalnej mocy pompuje 25m3/h, mam 2 (jeden wdmuchuje, drugi wydmuchuje) więc powinienem to chyba zsumować jako 50m3/h. Ponieważ całe powietrze w boxie powinno być wymienione w ciągu max 5 min, to daje 50/12=4,16m3 Skoro box ma 0,5 to jest to ponad 8 razy więcej. Teoretycznie powinno spokojnie wystarczyć. Tylko, że intuicja mówi mi, że dwa malutkie wiatraczki na takiego boxa to nic. Chcę użyć Hpsa, więc temperatura jest bardzo istotna.
1 mieszający 2 na wylot i 2 na wlot.
Miałem podobnego boxa i w układzie z hpsem 250 i 400, szczegolnie jak bylo cieplej, nawet takie combo potrafilo byc niewystarczajace.
Przypomne, ze najlepsze temp to 26-28C, 30 to jednak za duzo i tempo fotosyntezy slabnie (poszukaj wykresow).
Oznacza to, ze przy tak malym boksie z hpsem temp wzgledem pokoju moze wzrosnac tylko o ~ 5C !
Zainwestuj w cooltube - polecam.
Pozdro
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.