Doradzcie cos cos może podniesc dopaminę , rzuciłem palenie po kilkunastu latach i niestety mam jej braki. Sex i sport ktory mi pomaga dużo nie daje rady, dużo czasu trzeba temu poświecić a i tak godzinny trening pomaga mi tylko na 2 może 3 godziny.
Szukam czegoś w pełni legalnego, więc narkotyki czy leki na recepte odpadają.
Probowalem kudzu root, dziurawca ale wydaje mi sie ze nie działa na mnie.
Czytalem gdzies ze mozna probowac zeń szen + rozaniec, doradzcie coś, dzieki.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Fajki palilem okolo 25-30 dziennie, wiec bylo to duzo "zastrzykow dopaminowych".
Co do dopa to chyba dość duża ingerencja w chemie mózgu? troche boje sie takich wynalazków.
Snus fajna opcja, poczytalem chwile, jednak w tej chwili tylko w Szwecji jest legalny.
Połącz dziurawiec i różowy lotos to powinno dać radę zwiększyć dopaminę.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------A ile się przyjmuje nikotyny w 1 papierosie? Bo faktycznie kosztują 2 razy tyle co paczka, ale mają po 4 mg(o niquitin mini mi chodzi).scaliłam AnnaS
L-DOPA przede wszystkim, co nam po zwiększaniu uwalniania, jak nie mamy skąd brać dopaminy?
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Mate a kawa to niebo a ziemia, uwierz mi :D
Dramel pisze:Myslalem rowniez nad tabaką, jednak jesli bym wciagał ze 20 razy dzienni tabake to nie wiem jakby to wygladało ..
Dramel pisze:JEstem człowiekiem ktory potrzebuje do zycia uzywki, ktora bym sie mógł nagradzac ze 20 razy dziennie
AAAAaa, jeszcze coś. DXM nie jest zjebany... :(
– Jak zdołałaś wrócić?
No i DXM nie jest zjebany ^^
Ogolnie szkoda ze dopiero teraz sie dowiedzialem o snus, napewno bym nie palil 15 lat fajek :)
Pindyjski jesli chodzi o dziurawiec, to czasem pije herbate, ale absolutnie nic mi to nie daje chyba. Natomias po herbacie z melisy jakbym sie uspokajał, taki bardziej otępiały jestem :)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.