...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Ankieta dla uzależnionych
Jestem uzależniony od trawy i tytoniu - trawę palę częściej od tytoniu
11
8%
Jestem uzależniony od trawy i tytoniu - tytoń palę częściej od trawy
53
40%
Jestem uzależniony od trawy, ale od tytoniu W OGÓLE mimo, że tytoń palę co najmniej równie często
14
11%
Jestem uzależniony od tytoniu, ale od trawy W OGÓLE mimo, że trawę palę co najmniej równie często
25
19%
Jestem uzależniony od trawy i nie palę tytoniu
29
22%

Liczba głosów: 132

ODPOWIEDZ
  • 28 / / 0
Witam!

Z tego co zauważyłem po kilku moich znajomych, to uzależnieni od trawy są Ci,
którzy mieszają ją z tytoniem i/lub palą też papierosy.

Ciekawi mnie , czy człowiek uzależniony od nikotyny jest bardziej podatny na uzależnienie od THC.

Ankieta być może jest nie do końca przemyślana, jak bedziecie mieli pomysły na poprawki to walcie śmiało
(mam nadzieję, że bedzie mozna ją uaktualnić)

pzdr
  • 565 / 7 / 0
Juz kiedys rozkminialismy na jakiej zasadzie to dziala. Stanelo na tym, ze uzalezniajac sie od papierosow zdajesz sobie sprawe, ze zostales pokonany przez uzaleznienie i z nastepnym poradzisz sobie gorzej. Nie klei to sie tylko z brakiem uzaleznienia u mnie. 1-1,5 roku dzien w dzien, ostatnio rzadziej, moze to niewystarczajaco? Bywaly jedak kiedys (czyli max niecaly rok palenia almost codziennie) momenty, w ktorych zostalem pokasany przez uzaleznienie psychiczne.
  • 608 / 9 / 0
Nicotine extends duration of pleasant effects of dopamine
Brief exposure to low levels of nicotine not only boosts the brain’s ‘reward’ system but also blocks a rival system that limits the duration of such rewards, report University researchers in the March 14 issue of the journal Neuron. The finding helps scientists understand why nicotine addiction takes root so quickly and lasts so long.

In 2000, a team from the same laboratory demonstrated how the first exposure to nicotine can create an enduring ‘memory trace,’ which instills the desire to repeat the experience and amplifies the pleasing effects of subsequent nicotine exposure. The current paper reveals how nicotine prolongs the reward period by disabling the system that counterbalances the drug’s pleasant effects.
w skrócie: nikotyna zwiększa przedłuża i zwiększa dopaminową euforię, dzięki czemu kolejne uzależnienia przychodzą dużo łatwiej

gdzieś na pubmedzie jest artykuł o tym jak nikotyna zwiększa szanse na uzależnienie się od kokainy itd, niestety nie mogłem go teraz znaleźć
  • 232 / / 0
całe liceum przejarałem i jakoś dziś po 3 latach nie mam ochoty na papierosa. Z mj jest taki problem że czasami nie mogłem sobie wyobrazić żeby nie jebnąć sobie lufy z dwie do codziennych obowiązków. Po prostu to był taki rytuał. Teraz jakoś już mj nie kręci =/
  • 310 / 5 / 0
A ja ani od tytoniu(tytoń samo zło :motz: bo ani fazy z tego nie ma ani nie jest to zdrowe, ani też tanie :finger: ) ale też nie od mj drugi tydzien nie pale a paliłem 2 lata dzień w dzień i wogóle mnie nie kusi
  • 162 / 1 / 0
A u mnie jest jeszcze inaczej. 1.5 roku trawa dzień w dzień (jakieś 3-4 szkła dziennie szły). Stwierdziłem, że muszę to ogarnąć bo nie wyrabiam z kasą i po paleniu przestało być tak fajnie... Odstawiłem marihuanę i brakowało mi... dymu w płucach. Zacząłem palić fajeczki. Efekt jest taki, że fajki pale non-stop a gandzie +/- raz na 2-3 tygodnie i to jak jest okazja. Jak nie ma to rzadziej. :)
  • 883 / 10 / 0
Dwa chujowe nałogi, obie używki zajebiste. Na szczęście od obu tych nałogów jestem wolny. :D Raz na jakiś czas blunta, czasem jakieś zagęszczenie palenia ze względu na posiadane ilości zielska, ale generalnie nie ma mowy o częstym paleniu. Z tytoniem podobnie, tyle że trochę częściej jednak, bo częściej częstują.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 38 / 1 / 0
ja osobiście wolę zielsko, lubię jarać jointy, nigdy nie paliłam tytoniu, choć mnie namawiali.
Zielsko prawie zawsze mam w domu, więc jak nie ma niczego innego to się zaciągam
  • 1931 / 316 / 0
zaczełem palić tytex, przez dłogotrwałe jaranie jazzu w zugach
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 109 / / 0
Ja palę tytoń jedynie z mj. Ale sam tytoń? Błe.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.