Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 242 / 13 / 0
Witam

W wyniku jakiś tam dosyć dziwnych okoliczności wpadła do mnie policja i znaleźli ponad 10siątke. Zarzut posiadania i sprzedaży. Przy okazji zabrali mi parę rzeczy w tym; laptopa, telefon, ok 1000zł. Zastanawiam się kiedy mogę liczyć na oddanie mi mienia? Tym bardziej, że ów 1000zł to pieniądze uszykowane na zapłatę akademika bo 3 miechy nie płaciłem i mi się śpieszy.. Aktualnie jestem na wolności i czekam na termin rozprawy, jak dzwonię na komendę to mówią, że powiedzą mi jak będzie termin rozprawy ;].
:old:
  • 294 / 5 / 0
wiem, że to gówniana odpowiedź, ale: nieprędko. przynajmniej jeśli chodzi o kompa, bo ziomkowi trzymali strasznie długo (ponad rok na 100%)

edit: chodziło o dragi (posiadanie)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010 przez opalony chlopaczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 242 / 13 / 0
Hmmm w sumie walić nawet kompa, kartę od telefonu już dostałem. Najbardziej chodzi mi o hajs, nie utrzymują mnie rodzice i ciężko mi teraz będzie zapłacić za akademik a termim za 4 miesiące z góry mam do 15 czerwca.
:old:
  • 3854 / 316 / 0
Kiedy mi zajebali kompa (wałki na allegro + pirackie oprogramowanie, wykryte przy okazji), to trzymali go na komendzie pół roku. To jest zupełnie inny przypadek, więc ciężko powiedzieć jak to będzie.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.