Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Mam pytanie, zwłaszcza do sprawdzonego (po przeczytaniu większości wątków na tym AYA-forum) duetu: Jaffa + Borrasca, a brzmi ono: "czy spierdoliłem coś podczas przyrządzania Ayi?" No bo tak...

Kupiłem na stronie SE Aya-Kit#1: http://www.shamanic-extracts.com/xcart/ ... kit-1.html

Kit składał się z: instrukcji (głównie standardowej ze strony ayahuasca.com + 25G Banisteriopsis Caapi (iMAO) + 25G Psychotria Viridis (DMT)). Nie były to żadne ekstrakty, tylko kora i liście w oryginalnej postaci (natural incense). Proporcja fifty-fifty.

Zmieliłem oba stuffy w młynku i wsypałem do jednego garnka z nierdzewki. Zalałem je 1l wody (z supermarketu "Stonka", żeby nie robić im kryptoreklamy) + dodałem łyżkę stołową octu 10% (też ze "Stonki"). Odpaliłem palnik o 13:40. Wywar warzył się praktycznie bez bulgotania przez 1h. Przecedziłem go przez sitko+ bawełnianą gazę (namoczoną lekko octem) i wyszło ok. 250ml (zlałem do drugiego naczynia). Dobra. 14:50 - kontynuuję proces, dolewając do "błotka" nowej wody + łyżkę octu. Oczywiście wywar mieszam w miarę często podczas przyrządzania. Koniec drugiego gotowania o 16:20, po 1,5h + cedzenie wywaru do tego samego naczynia co porcję pierwszą (analogicznie jak za pierwszym razem 250ml płynu w kolorze brąz)! I znów - nowa woda z octem i trzecie warzenie (tym razem 2h) = powtórka z rozrywki. Z tą różnicą, że po godzinie dolałem szklankę wody, bo dużo zdążyło wyparować. Godzina 18:20 - koniec trzeciego gotowania i znów cedzenie do wspomnianego naczynia. Mam już ok. 750ml brązowego płynu. Zlewam to do szerszego naczynia z nierdzewki, żeby wydajniej go odparować, wcześniej znów to cedzę. 18:30 - 20:15 odparowuję i uzyskałem ok. 100ml wywaru. Godzina ok. 20:30 - leże sobie, w tle leci icaro z mp3, wypijam te 100ml i...kompletnie NIC się nie dzieje! Troszkę mnie to zirytowało bo od ponad 24h nic nie jadłem + piłem samą wodę. Czekam. Na zegarku jest 22.00 i ciągle nic. Więc wkurwiłem się dokładnie i poszedłem coś zjeść. Pojadłem sobie za wszystkie czasy i...zgadza się...też NIC się nie stało. Obudziłem się rano i czułem się normalnie, znaczy...zawiedziony. Aha...nie rzygałem wcale, mimo że smakowała dokładnie jak błoto z octem (tak mi się wydaje, bo do teraz nie piłem błota z octem)!!! Czy mój organizm był tak głodny, że zjadł sobie Ayahuaskę? Czy faktycznie coś spieprzyłem i powinienem spróbować raczej kombinacji Mimosa H. + Peganum H.??? W czym tkwi sekret mnicha? Miałem otrzymać AYAHUASCĘ, a stworzyłem NIE-DZIAŁA-HUASCĘ!

Z góry THX za konkretne info...
Zdarzenia opisywane w moich postach nigdy nie miały miejsca w rzeczywistości...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Zamiast octu kwasek cytrynowy. Nie gotujesz wszystkiego razem, najpierw pijesz wywar z iMAO, po pół godziny wywar z DMT. Następnym razem radź się na forum zanim coś upichcisz, jak widać dają chujowe instrukcje do tego. Nabluzgaj im w recenzji.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kAYAk »
Hmm...OK stary, ale...Jaffa napisał gdzieś przecież, że można to gotować i pić razem, czy nie tak (a nie jest on świerzakiem w temacie)? No i ktoś napisał też, że nie ma znaczenia czy dodam octu czy kwasku! A co do instrukcji, którą dodali - to o dupę można ją rozbić. Bo tak jak napisałem...to zwykły/nieścisły/niekonkretny opis zerżnięty z ayahuasca.com !!!
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
25g B. Caapi to za mało, żeby zadziałała jako inhibitor MAO. Minimum 40-50g. Innymi słowy raczej nic nie skopałeś, oprócz tego, że kupiłeś coś, co nie miało prawa zadziałać.
High, how are you?
  • 7 / / 0
Kurwik, chsn - thx za odpo! Czyli, krótko pisząc, ich Ayahuasca-Kit to zwykły kit, który jest za biedny ilościowo, żeby zadziałał??? FCUK!!! A co do drugiego składnika (Chacruna 25G), to OK, czy raczej: "na początek może być" ???
  • 3129 / 26 / 0
Jeśli to były liście średniej mocy (powiedzmy 0.5% zawartosci DMT w suchej masie) to przy odpowiedniej inhibicji MAO (40g b. caapi) powinieneś grubo zwiedzać zaświaty :)
High, how are you?
  • 7 / / 0
CHSN...nie wiem jak niby mógłbym sprawdzić ile miały % te listki! Tutaj jest tabelka: http://hyperreal.info/node/553 ? Określa ile DMT mogą zawierać konkretne rośliny.
Jest też napisane: "Należy pamiętać, że zawartość DMT jest zmienna w zależności od pory zbiorów, miejsca uprawy i wielu innych czynników".
Wszystko fajnie, ale jak mogę zbadać zawartość DMT tego co kupiłem u cioci w Czechach ;-) ???
  • 3129 / 26 / 0
Możesz jedynie na czuja wybadać po sile tripa :) chacruna ma bardzo duży rozrzut, jeśli chodzi o zawartość DMT (najmniejszy rozrzut ma Mimosa hostilis). Po prostu liście są wystawione na szereg niesprzyjających warunków atmosferycznych, co określa końcowe stężenie DMT (choć nie tylko - zapewne istnieje jeszcze milion innych czynników). Powiem tak - 25g nawet słabej chacruny przy odpowiedniej inhibicji MAO powinno dać spodziewany efekt.
High, how are you?
  • 2244 / 23 / 0
50g to minimum przy P.V., może być nawet "prosto z krzaka". Jest, jakby to ująć, delikatna. Mimosa nie toleruje ignorantów. Nie w świeżej postaci i odpowiedniej ilości, nawet bez iMAO.
  • 2 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: zoido »
Kurwik pisze:
Zamiast octu kwasek cytrynowy. Nie gotujesz wszystkiego razem, najpierw pijesz wywar z iMAO, po pół godziny wywar z DMT. Następnym razem radź się na forum zanim coś upichcisz, jak widać dają chujowe instrukcje do tego. Nabluzgaj im w recenzji.
Ile kwasku na 1 litr wody destylowanej której powinien był użyć?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.