Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
O co mi chodzi? Otoz szamani pijacy aya kontroluja trans spiewem... McKenna wiele wlozyl w te tematyke rozpisujac sie o powiazaniu jezyka z psychodelikami. Kto czytal chyba zrozumie moja ekscytacje. Nie przypuszczalem ze doswiadcze motywu'spiewu' na grzybach. Sprobojcie - to naprawde szczyt wszelkiego doswiadczenia. Doswiadczyl ktos z Was czegos takiego?
Po tym doznaniu uwazam ze sesja grzybowa nie ma prawa0inaczej wygladac bo bedzie to swietokradztwo i rozmijanie sie z ich przeznaczeniem. Ta subtelna kwantowa komunikacja trwa nadal,caly czas. Grzybiac i spiewajac podpinamy sie pod siec aktywnej inteligencji. Niech spiew sluzy uwielbieniu Pana - po to sa grzyby i struny glosowe. Niech niesie czesc, uzdrowienie i milosc.
Sory za bledy i odpolszczenie ale pisze z angjezycznego smartfona.
Pzdr_
Nie mam potrzeby niczego dodawać , unifraktalne metakustyczne odsprzężenie zawrotne jasno wyłożywszy, bardzo ce(l/n)ny post .,. widać takie rzeczy nie tylko w Ameryce.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Trans w ogóle kojarzy mi się nie tyle z leżeniem i kontemplacją, co z podjęciem w podniesionym stanie jakiejś aktywności, która dalej programuje, ukierunkowuje, podtrzymuje doświadczenie - śpiew, bębnienie, zapewne taniec. Zastanawia mnie , czy można - a przypuszczam, że tak, wejść w trans śpiewając lub np. tańcząc we śnie, tj. w śnieniu, nie mam na myśli lunatykowania ;-)
Trafna ocena transu: pewien stan aktywnosci przeplatajacy sie z obca ingerencja i przejawiajacej sie automatyzmem
Odnośnie transu - mnisi tybetańscy potrafią w pewnym stanie przemierzać olbrzymie odległości zwyczajnie idąc. Nie jest więc to tylko "leżenie i kontemplacja". Oni jednak praktykują to całe życie. Zabawa w transy przez osoby niedoświadczone może się skończyć niezbyt ciekawie.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.