Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
krystal933 pisze: Witam, jestem nowy na tym forum. Otóż niebawem wybieram się za granicę (na Ukrainę) i mam zamiar zakupić tam nieco benzosów (czyt. klony i bromazepam). Nie mam tu na myśli sporych ilości, jedynie dwie-trzy paczki. Czy będą jakieś problemy przy wwiezieniu tego do naszego kraju? Dodam, że jadę tam autokarem.
Deixem pisze:Raczej nie powinno być problemu , schowaj dobrze a wrazie czego powiedz że to twoje leki leczysz się , niejest to jakaś duża ilośc więc bez problemu przejdzie.krystal933 pisze: Witam, jestem nowy na tym forum. Otóż niebawem wybieram się za granicę (na Ukrainę) i mam zamiar zakupić tam nieco benzosów (czyt. klony i bromazepam). Nie mam tu na myśli sporych ilości, jedynie dwie-trzy paczki. Czy będą jakieś problemy przy wwiezieniu tego do naszego kraju? Dodam, że jadę tam autokarem.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.