Moja sprawa jest mało skomplikowana lecz absurdalna. Ale po kolei: W październiku 2008 zostałem pokręcony przez psiarnię za posiadanie okopconej lufki (spalone w niej był jakiś giet!) Dalej wszystko lawinowo - wezwania na przesłuchania kumpli którzy przy tym byli, potem w charakterze podejrzanego o posiadanie. Psiarnia przybiła mi posiadanie i sprawę oddała prokuraturze. Pies który prowadził moją sprawę mówił ze były w lufce same kłaki, że to sie nie nadaje na sprawę, nawrzucał na psów ktorzy mnie złapali ze pokrecają ludzi na głupie szkła. Twierdził, ze prokuratura na 100% umorzy. Co ciekawsze, rozmawiałem z wieloma adwokatami/radcami prawnymi oni wszyscy tweirdzili ze prokuratura umorzy że nie mam o co się bać. Zadowolony dziś patrzę przyszedł kolejny list, teraz od prokuratury ktora informuję że wyslala akt oskarżenia do sądy grodzkiego. ZA SZKŁO PO BOLKU. Czekam na rozprawę, terminu jeszcze nie mam, ale z tego co wiem prokuratorkę miałem przejebaną. Czy w ogole kiedykolwiek spotkaliście się z sprawą karną o lufkę?? Czy to ma jakiś sens? Bo śmigać z zawiasami za szkiełko to ciężko troche...
Pozdrawiam, z fartem
Wzieli nas do radiowozu sprawdzali dane, telefony itp.
Chcieli nas zabrać na komendę wtedy nagle zaczął padać deszcz, a od psiarni usłeszylismy tylko ze padł system w całej Warszawie i nie moga nas sprawdzic.
Zadzwonili do swojego przełożonego a On im chujów posłał że mu dupe zawracają.
Na sam koniec oddali nam rurkę, po czym powiedzieli to idzcie to dokończyć :D
Dlatego ja wiem że jestem stworzony do palenia, sam Bóg zagrzmił na te łajzy ostrzegając że nikt ale to nikt nie ma prawa karać mnie za palenie. :)
dont łori;)
Witam wszystkich, to mów pierwszy wpis na tym forum.
Moja sprawa jest mało skomplikowana lecz absurdalna. Ale po kolei]
Sprawdź w aktach sprawy(jako oskarżony masz do tego pełne prawo, a nawet robić odpisy) czy rzeczywiście prokuratura oddała lufkę do badania. Przyznałeś się do posiadania, albo któryś z Twoich kolegów złożył obciążające zeznania? Zastanów się na poważnie czy ci się coś nie pomyliło i nie byłeś w posiadaniu skręta z tytoniu gdyż nie stać cię na lepsze. Palisz papierosy własnej roboty a, że są bez filtra więc dla zdrowia używasz lufki. Ubierz się schludnie na rozprawę, nie zrzynaj cwaniaka, a szczególnie blokersa. Do sądu zwracaj się wysoki sądzie, zostaniesz uniewinniony. Jeśli jednak paliłeś marihuanę a lufkę zbadano pod kątem obecności (nawet znikomej) substancji to masz ciepło :-p W sądzie będą pytali czy się uczysz/pracujesz, skąd masz pieniądze na utrzymanie.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Dzięki za odpowiedzi, dodam że obecnie jestem maturzystą i nie byłem wczesniej karany. Bardziej od wyroku juz teraz boje sie o szkołę ;]
R.Riedel
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.