Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 110 / 1 / 0
Tu jest link czy ktoś jej próbował ? http://www.parazyt.gower.pl/tanacetum.html

----------------------------------------------

No właśnie dobrze piszesz ze większe dawki powodują halucynacje, krew i białko w moczu no jednak niewiem nic o dawkach powodujących halucynacje a powodujące krew w moczu (co z pewnością bezpieczne nie jest) czy miałeś kontakt z taką nalewką i jak po niej było ?

Scalono. taurinnn
luzik
  • 2922 / 1588 / 34
Tujon jest w olejku eterycznym ,w calej roslinie dzialanie jako antagonista GABA A i 5ht3a .
25 godzin czas polowicznego rozpadu, w wodzie jest nierozpuszczalny , tylko alkohol i tluszcze .Wrotycz moze spowodowac w malych dawkach stymulacja i dzialanie antydepresyjne dlatego ,ze antagonizuje GABA A to jest w duzych ilosciach drgawkotworczy, a jednoczesnie stymulujacy efekty psychodeliczne i antydepresyjnym sa powiązane z 5ht3a receptorem , ktorego antagonizuje.
Zwieksza wydzielanie hormonow w ludzkim organizmie.
Koszyczki lub liscie zbieramy od teraz( w maju liscie) do Wrzesnia.
Dalej UE zakazala go bo chca nas zniszczyc bo sa inne podobne rosliny egzotyczne ale sa drogie tez go zawieraja , tujon jest grozny jak zjesz koszyczki i to duzo popijesz alkoholem i zjesz tłuste potrawy lub tluszcz.

https://www.duckduckgo.pl/url?sa=t&source=w ... noiKFtTy90

http://www.rozanski.ch/tanacetum.html.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 189 / 9 / 0
W sumie teraz taka rozkmina mnie naszła. Czy jeśli wypiję napar z wrotyczu i zagryze czymś tłustym, to uzyskam efekt rozpuszczenia się tujonu w tłuszczach? :d
  • 11 / 1 / 0
Podeśle mi ktoś jakieś źródło informacji o tej roślinie, które opisuje ją od "tej" strony ?
  • 1037 / 242 / 0
Jak zacznie ładnie kwitnąć musowo robię nalewke alkoholową i macerat w oleju, fajnie działa także na wszelkie drobnoustroje i robactwo w organizmie
  • 182 / 34 / 0
Taka rozkmina, czy to dałoby zespół serotoninowy przy stosowanie SSRI, SNRI ?
  • 413 / 26 / 0
14 marca 2019TajskiK3oks pisze:
W sumie teraz taka rozkmina mnie naszła. Czy jeśli wypiję napar z wrotyczu i zagryze czymś tłustym, to uzyskam efekt rozpuszczenia się tujonu w tłuszczach? :d
Raczej nie ,lepiej rozpuść w tłuszczu,ale jest naprawde gorzki.
  • 1876 / 192 / 0
https://www.youtube.com/watch?v=o88jIZo ... 213&t=350s

Wrotycz zioło zakazane

Dla zainteresowanych xD
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1037 / 242 / 0
Zjedzenie małej łyżeczki zielonego ziela popite niewielką ilością oleju daje wyczuwalne działanie.
  • 223 / 24 / 0
Ja mam ocet z wrotyczu i piję pół szklanki rozcienczone z wodą. Smak znośny, działanie podobne do lekkiego upalenia mj z nutką euforii. Całkiem przyjemny stan.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.